>

maanantai 15. helmikuuta 2016

Banoffee Pie




Ah, Banoffee Pie on kyllä yksi niistä herkuista, joita tulee syötyä liian harvoin. Banaania ja kinuskia ja kaikkea muuta ihanaa. Onneksi tätä on vielä hieman jäljellä, joten voin makustella sitä tässä samalla kirjoituksen lomassa. Nam.
Kinuski keitetään tässä ohjeessa kondensoidusta maidosta, joten sen tekeminen vie aikaa, mutta on kuitenkin vaivatonta.
Ohjeen voit helposti tehdä gluteenittomana, kunhan tarkistat että keksit, sekä suklaa eivät sisällä gluteenia. 
Ja nyt, herkuttelemaan!


Banoffee Pie:


- 3-4 banaania
- 2½ dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 tölkki kondensoitua maitoa
- ripaus suolaa
- n. 80g voita
- n. 200g digestive-keksejä (gluteeniton)
- tomusokeria & vaniljasokeria maun mukaan
- koristeluun suklaata


- Irrota kondensoidun maidon tölkistä etiketit ja upota se kattilaan, jossa on vettä.
- Tölkin tulee olla koko keittämisen ajan veden peittämä, joten lisää vettä keittämisen aikana.
- Keitä kinuskia kolme tuntia.
- Valmista sillä aikaa keksipohja murskaamalla keksit ja sulattamalla voi.
- Sekoita keksimurska ja voi keskenään.
- Vuoraa noin ø20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele pohjaseosta vuuan pohjalle ja reunoille.
- Anna tölkin hieman jäähtyä ennen avaamista.
- Sekoita kinuski tasaiseksi ja mausta ripauksella suolaa.
- Pilko kaksi banaania ja levitä paloja piirakan pohjalle.
- Kaada nyt jäähtynyttä kinuskia banaanipalojen päälle.
- Levitä kerros banaanipaloja vielä kinuskin päälle.
- Vatkaa kerma ja mausta tomu- ja vaniljasokerilla, muista kuitenkin että kinuski on makeaa, joten kermavaahdon ei tarvitse olla kovinkaan imelää.
- Kasaa kermavaahtoa piirakan päälle.
- Koristele suklaalla, banaaninpaloilla, valuvalla kinuskilla ja keksin palasilla.
- Siirrä piirakka kylmään noin tunniksi jähmettymään.



7 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvälle! Minulla on yksi kondensoitumaitopurkki odottamassa oikeaa reseptiä. Tämä kuullostas niin ihanalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Teresa! :) Koetahan ihmeessä tätä - makiaahan tämä toki on, mutta eipähän tarvitse montaa palaa syödä. :D

      Poista
  2. Nams! En ole vieläkään itse banoffee piirakkaa tehnyt, mutta on ollut kauan suunnitelmissa. Tuo sinun on kyllä super herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hyvänen aika, Nti Papu, mitä vääryyttä ettet ole vielä tätä tehnyt! 😄 Asia kannattaa korjata mitä äkimmin 😄

      Poista
  3. Tää on niiiiiin hyvää :P Ostin vasta viikko sitten purkin valmista kinuskia, eli valmiiksi sokeroitua joka oli ihan älyttömän ihanaa sellaisessa jälkkärissä jossa keksiä, päärynäkinuskirahkaa, kermaa ja vanillaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banoffee on kyllä aika herkkua! Kuulostaapa kyllä tuollainen keksi-rahkajälkkärikin tosi hyvältä 😊

      Poista
  4. Ihana kuulla, että olet tuota mieltä! :D ...varsinkin kun vain kasasin ainekset keoksi 😄

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...