Nyt pääsevät mustikat pakkasesta käyttöön!
Nämä ihanat mustikkaruudut syntyvät hetkessä ja häviävät pöydästä nopeasti.
Pohja saa ihanaa makua manteli- sekä kaurajauhoista ja on myös gluteeniton.
Gluteenittomat Jugurtti-Mustikkaruudut:
Pohja:
- 100g voita
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl psylliumia
- 1,25 dl maitoa (voit käyttää myös soija- tai mantelimaitoa)
- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
Täyte:
- 500g turkkilaista jugurttia
- 1 kananmuna
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- n. 3 dl mustikoita
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Sekoita psyllium maitoon ja anna turvota noin viitisen minuuttia.
- Mittaa kaura- ja matelijauhot astiaan ja lisää joukkoon levinjauhe ja vaniljasokeri.
- Sekoita jauhot psyllium-maitoseokseen.
- Vuoraa noin 20x20 vuoka leivinpaperilla ja painele taikinaa vuuan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Kääntele mustikat sekaan kuitenkin vasta viimeisenä nopeasti, jotta täyte ei muutu violetiksi.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes täyte ei enää hytky kovasti.
- Anna piirakan jäähtyä ennen ruuduiksi leikkaamista.
Näyttää ja kuulostaa hyvältä! Pitääpä leipoa joku kerta, kun on vielä pakksessa mustikoitakin :)
VastaaPoistaMaiccu
http://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.fi/
Heippa Maiccu, kiitos kovasti kommentistasi - toivottavasti innostut kokeilemaan :)
Poista