Huomenna vaihtuu vuosi ja on jälleen lupa herkutella! Kupliva saa seurakseen samppanjakuppikakkuja, jotka ovat täytetty paksulla vaniljakreemillä. Koristeena täytekeksien puolikkaita maalattuna kellotauluiksi.
Makiaa vuoden 2015 aloitusta kaikille! :---)
Samppanjakuppikakut:
( 16 kpl)
Taikina:
- 4 dl jauhoja
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/4 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 60g pehmeää voita
- 2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljaa myllystä
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl samppanjaa tai kuohuviiniä
Täyte:
- 3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
- 1 dl vettä
- Sekoita kulhossa keskenään jauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja suola.
- Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri.
- Lisää voivaahtoon yksi muna ja sekoita. Lisää sen jälkeen toinen muna ja vanilja, sekoita jälleen.
- Sekoita kupissa keskenään ranskankerma ja samppanja.
- Vatkaa vuorotellen jauhoseosta ja ranskankermasamppanjaa voivaahdon sekaan.
- Voit halutessasi vielä lirauttaa hieman (1 rkl) samppanjaa valmiin taikinan sekaan.
- Annostele taikinaa kymmeneen muffinivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa paksu vaniljakreemi täytteeksi.
- Kun kuppikakut ovat paistuneet, anna niiden jäähtyä hieman ja koverra sitten lusikalla kolot vaniljakreemille.
- Täytä kolot ja paina halutessasi kovertamasi hattu takaisin kolon päälle.
- Pursota koristeeksi esimerkiksi kermaa tai voikreemiä, koristele esimerkiksi pehmeillä hopeakuulilla ja täytekeksin puolikkailla, joihin voit maalata kellotaulun elintarvikeväreillä.
kuinka paljon kuohuviini maistuu kuppikakuissa? mietin että laitanko suosiolla makeaa viiniä kun kuivasta en muutenkaan tykkää vai onko sillä merkitystä? :-)
VastaaPoistaHeippa Hanna! Makuun se ei juurikaan vaikuta, antaa enemmänkin kuohkeutta ja kosteutta :)
Poista