>

torstai 4. joulukuuta 2014

Glögimarmeladit


Tämän helpommaksi ei kyllä joulukarkkien tekeminen käy, nimittäin näiden valmistaminen kestää vain noin tunnin...plus tietenkin jähmettyminen, mutta sillä aikaa ehtii vaikkapa kutoa villasukat pukinkonttiin! Sain toiveen helpoista, mutta kuitenkin maukkaista joulunameista, ja tässäpä nämä siis olisivat. Eipä muuten kauppalistassakaan aineksien hinta päätä huimaa.

Glögimarmeladit:

(noin 30 palasta)

- 1½ dl glögiä
- 6 liivatelehteä
- 2 dl sokeria
- luraus sitruunamehua taittamaan makeutta

- Laita liivatteet notkistumaan kylmään veteen.
- Mittaa pieneen kattilaan glögi, sokeri ja sitruunamehu.
- Kiehauta kattilan sisältö.
- Poista kattila liedeltä ja lisää lötkistyneet liivatteet.
- Sekoita hyvin.
- Kaada seos silikonisiin jääpalamuotteihin tai pienehköön astiaan, josta saat leikattua hyytyneen marmeladin kuutioiksi.
- Jätä jääkaappiin hyytymään yön yli.
- Seuraavana päivänä pullauta marmeladit muoteistaan, tai leikkaa kuutioiksi.
- Voit joko antaa marmeladien kuivahtaa ennen sokerointia, tai jos olet hätäistä sorttia, voit sokeroida ne samantien. Käytä silloin kuitenkin ruokosokeria, joka ei sula marmeladien pintaan niin helposti.
- Syö pari tekelettäsi ja laita loput odottelemaan jääkaappiin muita herkkusuita!

8 kommenttia:

  1. Miten kauan säilyvät? Olisi kiva tehdä anopille joululahjaksi, mutta säilyvyys mietityttää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Lotta! Säilyvät kannellisessa astiassa jääkaapissa noin kaksi viikkoa :--) Huoneen lämmössä alkavat pehmetä, mutta jääkaapissa säilyvät hyvin.

      Poista
  2. Voiko tehdä jostain muusta "mehusta"? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, kyllä voi tehdä muustakin jossei glögi maistu! :--) Viinimarjamehusta ja tyrnimehusta voisi tulla myös tosi hyviä.

      Poista
  3. Heips!

    Ihana resepti! Ennen tekemistä varmistaisin vielä yhden jutun... Tarkoitetaanko tässä siis semmoista valmista glögijuomaa (ne useimmiten litran pahvitetroissa olevat) vai sitä tiivistettä (esimerkiksi Marlin lasipullo)?

    Kiitos vastauksesta ja mukavaa Joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mukava kuulla että tykkäät ohjeesta. :--)
      Voit käyttää sekä glögijuomaa, että -tiivistettä sen mukaan kuinka voimakkaa glögin maun haluat. Näissä käytin glögijuomaa, jolloin maku ei ollut kovin voimakas. Jos kuitenkin haluat käyttää tiivistettä, vähennä siinä tapauksessa sokerin määrää. Maistuvia jouluvalmisteluja! :--)

      Poista
  4. Nää jotenkin kiinnostaa. Olen aiemmin kokeillut muiden marmeladi reseptejä jacen tiiä, mut aina epäonnistunut :0 tuleeko näissä sun sellainen "marmeladimainen" suuntuntuma? :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...