Tästäpä joulupöytään, tai miksei vaikka lahjaksikin, sipulinystäville tarjottavaa.
Tätä punasipulihilloketta voit nautiskella vaikkapa juustojen, piparien tai liharuokien kanssa. Jouluisen ja mukavan raikkaan tästä tekevät omenat, kaneli sekä glögi.
Jouluinen Punasipulihilloke:
- 4-5 punasipulia
- 1 pieni omena (saa olla hieman hapokas)
- 3 rkl fariinisokeria
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl balsamicoetikkaa
- ripaus kanelia
- 70g voita
- ripsaisu suolaa
- vajaa desi glögiä
- 1 tähtianis
- Pilko sipulit rinkuloiksi ja leikkaa kuoritusta omenasta ohuita tikkuja.
- Kuullota sipuleita voissa pannulla, varo kuitenkin ruskistamasta niitä.
- Lisää joukkoon omenatikut, hunaja ja fariinisokeri.
- Odota kunnes sokeri on sulanut ja lisää loput ainekset.
- Keitä seosta kunnolla kasaan, niin että pannulla on jäljellä tahmea ja kiiltävä hilloke.
- Tarjoa heti jäähtyneenä, tai purkita desinfioituun ja tiiviiseen purnukkaan.
(Muista poistaa tähtianis!)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti