>

torstai 17. heinäkuuta 2014

Italialaiset & juustoiset lihapullat



Sain jonkun oudon fiksaation lihapulliin tässä eräänä päivänä, mutta jääkaappi oli täynnä muita ruokia, jotka piti tuhota ensin. Siinäpä sitten pari päivää ideat erimakuisista lihapullista muhivat pääkopassani ja tällaisiin makuihin päädyin - olipa vain sen parin päivän odottelemisen arvoista pyöritellä pellillinen pullia ja maistella lopputulosta. :--)



Italialaiset lihapullat:

(noin 20 lihapullaa)

- 1dl maitoa tai kermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 400g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ sipuli tai sipulijauhetta maun mukaan
- 1-2tl suolaa
- pippuria
- 1dl parmesaania raastettuna
- tuoretta basilikaa (vajaa kourallinen tai mielen mukaan)
- tuoretta oreganoa
- puolikas tomaatti 
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna
- muskottipähkinää ripaus


- Mittaa kippoon maito ja korppujauhot -> Anna turvota noin 10 minuuttia.
- Sekoita korppujauhoseos jauhelihan sekaan ja lisää kananmuna joukkoon.
- Raasta parmesaani, purista valkosipuli, pilko tomaatti ja silppua yrtit sekä sipuli jauhelihan joukkoon. (voit myös halutessasi pehmentää sipulia pannulla)
- Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
- Sekoita ja puristele tasainen taikina.
- Pyörittele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pulleroisia ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10-18 minuuttia hieman uunista ja pulliesi koosta riippuen.
- Tarjoa esimerkiksi tomaattikastikkeen ja pastan kanssa...vaikka eivät nämä yhtään hullumpia ole pottumuusinkaan seurana!


Juustoiset lihapullat:

(noin 20 lihapullaa)


- 1dl maitoa tai kermaa
- ½ dl korppujauhoja
- 400g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ sipuli tai sipulijauhetta maun mukaan
- ½-1 punainen chili tai 1 tl chilihiutaleita
- pippuria
- 1 tl jauhettua paprikaa
- ½ tl suolaa (huom, juustoista tulee lisää suolaisuutta)
- ½ dl parmesaani-raastetta
- ½ dl vaaleaa cheddaria raastettuna
- ½ dl emmental-raastetta
- 1 rkl sinappia

- Aloita jälleen turvottamalla korppujauhot maidossa tai kermassa.
- Sekoita korppujauhoseos ja kananmuna jauhelihan joukkoon.
- Raasta juustot ja silppua sipuli (käytä pannun kautta, jos haluat pehmittää sipulia)
- Hienonna chili ja poista siemenet halutessasi.
- Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.
- Turauta sekaan vielä sinappia ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Pyörittele pulleroisia pellille ja anna niiden lämmitellä ja ruskettua 200-asteisessa uunissa noin 10-18 minuuttia.



Siinäpä pulla poikineen, nyt voitkin mietiskellä näille sitten omaan suuhusi sopivat lisukkeet! :--)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...