Huomentapäivää! Katkonaisesti nukuttu yö takana, joten piti jotenkin rentouttaa itseään heti aamusta. Tuoretta leipää ja kupponen teetä nenän etteen, niin aamu saa uuden paremman alun. :---)
Hunajaiset Ruisnapit:
(10 kappaletta)
- 3 dl lämmintä vettä
- 2 rkl hunajaa tai agavesiirappia
- 1-2 tl suolaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl pellavarouhetta
- 4 dl ruisjauhoja
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1 pussi kuivahiivaa
- noin 2 rkl sulatettua voita tai öljyä
- Mittaa kulhoon lämmin vesi ja liota hunaja veteen.
- Lisää joukkoon puolet ruisjauhoista ja muut ainekset, voita lukuunottamatta, ja sekoita kunnolla tasaiseksi taikinaksi.
- Kippaa joukkoon loput ruisjauhot ja sekoita.
- Lurauta joukkoon nyt sulatettu voi ja vaivaa taikinaa hetki.
- Pyöräytä taikina palloksi ja kohota kulhossa liinan alla noin puoli tuntia.
- Kun taikina on kohonnut, muotoile taikinasta pötkö ruisjauhoja apunakäyttäen.
- Leikkaa pötkelö kymmeneen osaan ja pyörittele osista pieniä palleroita leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Voit hieman litistää palloja halutessasi.
- Peitä pallerot liinalla ja anna kohota jälleen noin puoli tuntia.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti