Pannari maistuu vaikka näin joulunkin aikaan, kunhan sen maustaa jouluisesti.
Tässä pannarissa käytetään myös rahkaa, jotta siitä tulee hieman ruokaisempi ja tuhdimpi.
Nam!
Jouluinen Rahkapannari:
(n. 30cm x 40cm pellillinen)
- 3 kananmunaa
- 250g maitorahkaa
- 6 dl maitoa
- 4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
(tai jos ei tarvitse olla gluteeniton, saman verran vehnäjauhoja)
- ½ tl suolaa
- ½ dl sokeria
- 50g voita tai margariinia
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljajauhetta
- ½ tl pomeranssia
(- 1 tl leivinjauhetta)
- Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon 3 dl maidosta ja maitorahka.
- Vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti muutaman sekunnin ajan, kunnes seos hieman vaahtoutuu.
- Lisää jauhot ja vatkaa sen verran, että ne sekoittuvat joukkoon kunnolla.
- Kaada sekaan loput maidosta ja vatkaa jälleen voimakkaasti.
- Vatkaa joukkoon myös sokeri, kardemumma, vanilja, kaneli, pomeranssi, suola ja rasva.
- Taikina on tässä vaiheessa hieman vaahtomaista.
- Anna taikinan tekeytyä 30 minuuttia huoneenlämmössä.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Laita leivinpaperi syvälle, n. 30 x 40 cm kokoiselle uunipannulle.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Paista n. 30-35 minuuttia uunin keskitasolla.
- Pannari on valmis, kun se on saanut pintaansa kauniin värin.
- Annan pannukakun jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- Tarjoa pannari esimerkiksi karpaloiden, kermavaahdon ja piparimurun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti