Nämä lohirullat ovat näppäriä alkupaloja tai kauniita ja maukkaita lisäyksiä joulupöydän kalalautaselle.
Yksinkertaisia, mutta niin hienoja makuja ilman sen kummempia konstailuita.
Lohirullat:
- 300 g graavi- tai kylmäsavulohta
- 100-150 g maustettua tuorejuustoa makusi mukaan
- 1 dl kuohukermaa
- tuoretta tai kuivattua tilliä
- tuoretta tai kuivattua ruohosipulia
- 1 rkl sitruunamehua
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Hienonna tilli ja ruohosipuli.
- Sekoita tuorejuuston joukkoon vaahdotettu kerma ja yrtit.
- Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne folion, kelmun tai leivinpaperin päälle niin, että muodostuu suorakaiteen muotoinen levyn.
- Levitä levyn päälle varovasti kerma-juustoseos.
- Kääri levy tiukasti rullalle ja pane pakastimeen pariksi tunniksi, jolloin se on helpompi viipaloida.
- Pane viipaleet tarjolle lautaselle.
- Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
- Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla.
- Tarjoa sellaisenaan, tai vaikkapa saaristolaisleipä-nappien päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti