>

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Mansikkainen Smoothiekakku Äidille (Gluteeniton)





Tänään juhlitaan äitejä ja meillä kahvipöydässä tarjotaan raikasta ja mansikkaista smoothiekakkua.
Kakku koostuu gluteenittomasfa granolapohjasta ja rahkaisasta mansikka täytteestä. Hauskaa vaihtelua perinteiselle kermakakulle.
Ihanaa äitienpäivää!


Mansikkainen Smoothiekakku Äidille:



Pohja:

- 4 dl granolaa (gluteeniton)
- 4 rkl hunajaa
- pieni ripaus suolaa

Täyte:

- 250g mansikoita (kotimainen pakaste)
- 1 dl sulatettujen mansikoiden lientä
- 250g rahkaa
- 4 dl jugurttia
- 1 rkl vaniljasokeria tai maun mukaan
- 1 kypsä banaani
- 10 liivatetta

koristeluun esimerkiksi tuoreita mansikoita, granolaa, marenkia, mintunlehtiä tai syötäviä kukkia.


- Sekoita pohjan ainekset kulhossa keskenään.
- Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla.
- Levitä granolaseos vuuan pohjalle.
- Nosta vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sulata mansikat.
- Ota mansikoista talteen liemi ja mittaa siitä desi kulhoon täytteen valmistamista varten.
- Mittaa nyt samaan kulhoon mansikat, rahka, jugurtti, vaniljasokeri sekä banaani.
- Surauta massa tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Jos mansikoista jäi vielä hieman lientä, lurauta sekaan tilkka vettä.
- Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja lisää ne mansikkaliemen joukkoon.
- Lämmitä seosta mikrossa n. 30 sekuntia, tai niin kauan kunnes liivatteet ovat sulaneet.
- Valuta hieman jäähtynyt liivateseos mansikkamassan joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan granolapohjan päälle.
- Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...