>

lauantai 12. syyskuuta 2015

Kakkupohja Perunajauhoista


Tänään juhlimme ukkoni ja minun yhteissynttäreitä, avokille tulee vuosia täyteen 30 ja minulle 26. Vuhuu! 
Tarjottavia leivoin eilen myöhälle yöhön, ja tässä nyt niistä yksi - Gluteeniton kakkupohja perunajauhoista.
Pohjasta tuli kevyt ja ilmava, eikä sitä tarvinnut hirmuisesti kostuttaa täyttövaiheessa.


Kakkupohja Perunajauhoista:

(24cm vuokaan)

- 5 kananmunaa
- saman verran sokeria
- saman verran perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- pieni ripaus suolaa
- voita ja gluteenittomia korppujauhoja tai jauhoseosta vuokaan


- Mittaa kananmunat lasiin.
- Mittaa toiseen samanlaiseen lasiin yhtä paljon sokeria, kun on munia.
- Kaada sokeri ja munat kulhoon ja vatkaa ne vaaleaksi vaahdoksi.
- Mittaa lasiin vielä perunajauhoja saman verran, kuin sokeria ja munia oli.
- Lisää perunajauholasiin vielä vaniljasokeri ja leivinjauhe.
- Kääntele jauhot vaahdon sekaan.
- Ripsaise sekaan lopuksi suola ja sekoita kevyesti.
- Voitele ja jauhota kakkuvuoka ja kaada taikina siihen.
- Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.




2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta, meillä onkin ensi viikonloppuna kakun tekoa, kun on pikkuisen synttärit tulossa. Ystävättäreni on tehnyt aina perunajauhosta kakun, niin voi syödä myös allergikot. Ja jos haluaa tuota valkoista vehnäjauhoa välttää, niin tämä onkin mitä sopivin kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, jos tulee teilläkin käyttöön, Aikku :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...