>

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kaneli-Vaniljafudge



Jouluherkkujen kimara jatkukoon! Olen muutaman kerran tehnyt fudgea ennenkin, mutta nyt halusin virittää sitä edes hieman jouluisemmaksi - nimittäin kanelilla. Tämän fudgen rakenne on ainakin omasta mielestäni juuri täydellinen, sillä se on hieman kiinteä eikä mitään sormiin sulavaa mössöä. Kannattaa kuitenkin olla tarkkana sokerimassan lämpötilan kanssa, sillä muuten fudgen rakenne saattaa jäädä löysäksi. Tästä satsista saa noin kolmekymmentä palaa, joten voit vaikkapa kääräistä näitä sellofaaniin ja antaa lahjaksi, sillä nämä säilyvät jääkaapissa noin kolme viikkoa.

Kaneli-Vaniljafudge:

(n.30 palasta)

- 8 dl sokeria
- 2 rkl glukoosisiirappia
- 100g voita
- 2,5 dl kuohukermaa
- 1dl kondensoitua maitoa
- ripaus suolaa
- ½-1tl kanelia
- 1 tl vaniljapulveria
- 70g valkosuklaata

- Mitta kaikki aineet kattilaan valkosuklaata lukuunottamatta.
- Lämmitä seosta miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, kunnes sokeri on sulanut.
- Käännä lieden lämpö vitoselle tai kutoselle ja keitä seosta, kunnes seos on kauniin karamellinväristä.
- Karamelli on valmista, kun lämpötila on 120-astetta. (Apuna on siis hyvä käyttää paisto- tai muuta lämpömittaria.)
- Kaada kuuma karamelliseos varovasti yleiskoneen kulhoon ja vatkaa hitaimmalla tasolla pari minuuttia.
- Paloittele valkosuklaa pieniksi nökäreiksi kulhoon koneen kokoajan käydessä.
- Vatkaa kunnes seos paksunee hieman.
- Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun 20x20 vuokaan.
- Jätä jääkaappiin jähmettymään yön yli.
- Leikkaa seuraavana päivänä paloiksi.
- Fudge säilyy jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa noin kolmisen viikkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...