Enpä muista milloin viimeksi olisi tullut joululimppua syötyä, mutta nyt se himo iski ja resepti oli jouluksi kehitettävä. Onhan se aina ilon paikka, kun reseptin kehitys menee heti kerrasta nappiin ja lopputulemaa ei tarvitse paljoa viilailla.
Tästä ohjeesta tulee kaksi pientä limppua, joista toisen jo miltei tuhosin lohileipinä ja toinen lähti pakastimeen odottelemaan joulukinkkua kyytipojakseen.
Maistuipa muuten oikein hyvältä myös lämpimänä paahtimesta voinokareen kanssa.
Joululimppu (Gluteeniton):
(2 pientä limppua)
- 5 dl maitoa
- 30g hiivaa
- 2 dl tattarihiutaleita
- 0,5 dl Pofiberiä
- 4 tl psylliumia
- 1 tl suolaa
- 1/3 tl jauhettua kuminaa
- 1/3 tl jauhettua pomeranssia
- 1/3 tl jauhettua fenkolia
- ripaus kardemummaa
- 1 dl tummaa siirappia
- 1 kananmuna
- 3 dl tattarijauhoja
- 2 dl riisijauhoja
- 1 tl kaakaojauhetta (antaa leivälle väriä)
+ riisijauhoa muotoiluun
+ kananmuna voiteluun
+ siirappia ja vettä penslaukseen (1 rkl siirappia, 2 rkl vettä)
- Mittaa maito kulhoon ja lämmitä sitä hieman.
- Lisää joukkoon hiiva, tattarihiutaleet, Pofiber, psyllium ja siirappi.
- Sekoita ja anna seoksen tekeytyä noin vartin verran.
- Lisää taikinaan loput aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Peitä taikinakulho esimerkiksi leivinliinalla tai kelmulla ja aseta taikina kylmään tekeytymään yön yli.
- Jaa taikina kahtia ja muotoile siitä riisijauhoja apuna käyttäen kaksi pientä limppua leivinpaperin päälle pellille.
- Voitele limput kananmunalla.
- Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
- Ota leivät uunista ja penslaa ne vielä vesi-siirappiseoksella.
- Paista vielä noin viisi minuuttia.
- Anna leipien jäähtyä hieman ennen leikkaamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti