>

tiistai 20. helmikuuta 2018

Marianne-Wilhelmiinat




Viltti, keksejä ja teetä. Ai että, niistä on täydellinen iltapäivälaiskottelu tehty.
Joulukalenterissa jaoin ohjeen gluteenittomiin Wilhelmiina-kekseihin, jotka hävisivät parempiin suihin ennätysvauhtia. Tässä niiden keksien suklaisempi versio, joka ammentaa makua Marianne-rouheesta ja kaakaojauheesta. Tarkista rouhepussista sopiiko tämä versio sinulle, mutta se kuitenkin luokitellaan gluteenittomaksi. (<20mg/kg)



Marianne-Wilhelmiinat:


- 200 g margariinia tai voita
- 1 kananmunan keltuainen
- 1 dl valkoista sokeria
- 2 rkl siirappia
- 1 rkl vaniljatahnaa
- 1/2 tl psylliumia
- 3 dl riisijauhoja
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 dl tapiokatärkkelystä
- 1 tl ruokasoodaa
- Mariannerouhetta


- Vaahdota margariini, siirappi ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet.
- Lisää vaahdon joukkoon keltuainen ja vaniljatahna. 
- Sekoita hyvin.
- Lisää kuivat aineet muutamassa osassa.
- Sekoita hyvin.
- Taikinan pitäisi nyt olla melko paksua, mutta hieman tarttuvaa.
- Ripottele taikinan päälle riisijauhoja.
- Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 3-4 osaan.
- Muovaa osista pitkulaisia tankoja.
- Laita tangot leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. 
- Jätä tankojen väliin hyvin tilaa, sillä keksit leviävät pellillä.
- Paista +200 C uunissa noin 10-12 minuuttia, tai kunnes keksit ovat kypsiä ja niissä on kaunis väri. 
- Varo, ettet polta keksitankoja!
- Ripota Mariannerouhetta keksitankojen päälle heti, kun ne tulevat uunista
- Leikkaa tangot viistottain kekseiksi vielä lämpimänä.
- Jäähdytä keksit kunnolla ennen syömistä, niin ne eivät murene.



8 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! :) Ajattelin kokeilla tehdä näitä, mutta toimisikohan resepti ilman psylliumia tai voisiko sen sijasta käyttää jotain muuta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Anne! :) Kyllä varmasti onnistunee niinkin mainiosti.

      Poista
  2. Vaikuttaa hyvältä ohjeelta. Nätit viipalekeksit!:)

    VastaaPoista
  3. Tein näitä äsken ja apua. Taisin epäonnistua. Eivät näytä yhtään samoilta. Noi sun vaikuttaa keskeltä kosteilta. Mulla noi on ihan kuivia. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, nämä olivat hieman kosteita keskeltä kun paistoin näitä 10 minuuttia. Minulla oli pellillä kolme tankoa keksitaikinaa. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...