Pieni polte ei ole koskaan pahitteeksi, varsinkin jos kyseessä on paella.
Tässä yhdistyvät merenantimien ujo makeus, maukas riisi ja mausteinen chorizomakkara.
Loistavaa ruokaa vaikkapa isommallekin joukolle nautiskelijoita.
Mausteinen Paella:
- n. 400g maustamattomia broilerin suikaleita
- 1 rkl öljyä
- Chorizo-makkaraa maun mukaan
- (1 sipuli)
- (2-3valkosipulinkynttä)
- 2 dl riisiä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ripaus sokeria tai hieman hunajaa
- 1tl paprikajauhetta
- 1 tl currya
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 4 - 5 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio (gluteeniton)
- 1 paprika
- n. 100g suuria katkarapuja (pakaste)
- n. 100g simpukoita (esikeitettyjä pakasteesta)
- 1 punainen chili ,tai maun mukaan
- Ruskista broilerisuikaleet pannulla.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Sekoita joukkoon sipulikuutiot, hienonnetut valkosipulinkynnet, chorizoviipaleet ja riisi, joka saa kuullottua läpikuultavaksi.
- Mausta seos tomaattipyreellä, paprikalla, currylla, hunajalla ja pippurilla.
- Kaada sekaan vesi.
- Lisää liemikuutio.
- Hauduta kannen alla noin 15-20 minuuttia, kunnes riisi on melkein kypsää.
- Sekoita suikaloitu paprika sekä halkaistu ja hienonnettu chili ruoan joukkoon.
- Hauduta paellaa vielä noin 5 minuuttia.
- Lisää aivan lopuksi katkaravut ja simpukat.
- Kuumenna ja tarkista maku.
- Koristele sitruunalla ja persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti