Kuka muu rakastaa raparperia?
Leivonnaisiin se tuo mukavaa happamuutta ja samalla pirteyttä.
Tällaisen mehevän piirakan täytteenä se on minusta jopa parhaimmillaan.
Oikein oiva piirakka kesäisiä vieraita ajatellen, sillä osan tästä piirakasta voit myös pakasta....siis, jos tätä jää pakastettavaksi.
Mehevä Raparperi-Murupiirakka (Gluteeniton):
(pellillinen)
Muruseos:
- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 7 dl perunajauhoja
- 1 rkl psylliumia
- 3 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 250g voita
Pohja:
- 2/3 muruseoksesta
- 2 dl jugurttia (voit käyttää maustamatonta, tai maustettua makusi mukaan, esim vanilja)
- 1 kananmuna
- 1 tl kardemummaa
Täyte:
- n. litra raparperiä paloina
- 500g rahkaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl vaniljajauhetta
- Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
- Ota seoksesta 1/3 pieneen kulhoon.
- Käytä loput muruseoksesta pohjataikinaan.
- Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut jugurtti, kardemumma ja kananmuna.
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljajauhe.
- Kaada seos piirakan päälle.
- Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.
- Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti