Jaa, mitenkö olen jaksanut olla postaamatta laskiaispullajuttuja? No en oikein mitenkään, mutta hienosti pidättelin tähän saakka!
Laskiaispullat ovat saaneet viime vuosina mitä moninaisimpia muotoja - on miniä, jättiä, erilaisilla täytteillä ja muotojakin on ollut vaikka minkä moista. Tässä nyt kuitenkin helppo ohje Laskiaispullakakkuun, joka on helppo ja myös gluteeniton.
Hiphei! Eikun mäkeen ja hernaria naamaan!
Laskiaispullakakku (Gluteeniton):
- 150g voita
- 1½ dl sokeria
- 200g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaalea)
- 1 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl kardemummaa
- 2 ½ tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa
- 2 tl psylliumia
- lisäksi hilloa, kermavaahtoa, rae- ja tomusokeria
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Vatkaa joukkoon kananmuna.
- Lisää seokseen kermaviili.
- Mausta taikina suolalla, vaniljalla ja kardemummalla.
- Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe ja psyllium.
- Sekoita tasaiseksi.
- Voitele n. 20cm irtopohjavuoka hyvin ja kaada taikina vuokaan.
- Tasoita halutessasi taikinan pintaa hieman vedellä kostutetuin käsin.
- Ripota taikinan päälle raesokeria.
- Paista kakkua uunin alatasolla 225-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
- Peitä vuoka foliolla, jos tuntuu että pullakakku ottaa liikaa väriä.
- Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä hetki ennen vuuasta irroittamista.
- Leikkaa kakku puoliksi.
- Täytä jäähtynyt kakku hillolla ja kermavaahdolla.
- Laita kakulle lakki päähän ja sirottele päälle vielä tomusokeria.
Jestas, että näyttää hyvältä!
VastaaPoista