Nyt aion kurkistaa herkulliseen kristallipalloon ja ennustaa hieman ruokatrendejä, ja mitä Suomi syö vuonna 2017?
Jos ajatellaan, että Suomella on nyt juhlavuosi, ja se on iso asia jo muutenkin,
se tulee varmasti vaikuttamaan myös ruokaan ja syömiseen.
se tulee varmasti vaikuttamaan myös ruokaan ja syömiseen.
Suomi100 tulee kristallipalloni mukaan vaikuttamaan siten, että kotimaisuus,
lähiruoka, perinneruuat sekä niiden uudet muunnokset nousevat isosti tapetille.
lähiruoka, perinneruuat sekä niiden uudet muunnokset nousevat isosti tapetille.
Esimerkiksi karjalanpiirakat saavat uusia täytteitä ja erilaisia kuoria, mämmi maustuu erilaisilla mausteilla ja ehkäpä karjalanpaistikin saa jonkin uuden ilmeen?
Lähiruoka ja kotimaisuus ovat olleet pinnalla jo pitkään, mutta uskoisin että juhlavuosi antaa tälle "ilmiölle" vielä lisäpotkua.
Yksi asia on minusta myös kasvissyönti, joka ei todellakaan ole uusi asia, mutta luulenpa että tämäkin "trendi" ottaa enemmän tuulta siipiensä alle ja sen mukana myös erilaiset vaihtoehtoiset proteiinituotteet saavuttavat niille kuuluvan suuren suosion. Toivon myös, ettei tuotteiden kehittely ole vielä tapissaan, vaan nyhtökaura, härkis ja muut kumppanit saavat vielä uusia seuralaisia.
Otetaanpa tähän väliin resepti, niin jaksatte sitten lukea tämän koko postauksen loppuun asti.
Kvinoalla täytetyt Munakoisot:
- 2 suurta munakoisoa
- 2 dl keitettyä kvinoaa
(- 1 valkosipulin kynsi)
- suolaa & pippuria
- 50g fetaa
- n. 6 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 rkl oreganoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- juustoraastetta
- Halkaise munakoisot pitkittäin kahtia.
- Kaavi munakoisoista sisukset kulhoon ja pieni niitä hieman pienemmiksi.
- Sekoita munakoisojen sisuksien kanssa hieman suolaa, pippuria, oreganoa ja aurinkokuivatut (hieman pilkotut) tomaatit.
- Paista seosta pannulla hetki, kunnes munakoisot pehmenevät.
- Valuta munakoisoveneiden päälle hieman oliiviöljyä.
- Paista munakoisoja 225-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.
- Sekoita pannun sisältö keitetyn kvinoan joukkoon.
- Lisää sekaan feta.
- Täytä munakoisot seoksella.
- Kuorruta juustoraasteella.
- Paista munakoisoja vielä sen verran, että koisot ovat kypsiä ja juusto on saanut hieman väriä.
Uskon myös, että tämä ruokahävikki-asia nostaa suuresti päätään ja ihmiset heräävät siihen todellisuuteen, että kuinka toimia ruuan kanssa fiksusti, ettei hävikkiä syntyisi. Oikeastaan tämä on enemmänkin toivomus, kuin ennustus. Mukaan toivoisin kaikki kotikeittiöistä ravintoloihin.
Mocktailien, eli alkoholittomien drinksujen, tuleminen oli minusta aivan ihana juttu, ja nyt ennustankin että yhä useammat innostuvat tästä kautta maan! Minä kuulun niihin, jotka nautiskelevat ennemmin juotavansa maun, kuin muiden ominaisuuksien takia, joten mocktailit ovat tähän tarkoitukseen täydellisiä.
Myös ruuan näöllä alkaa olla enemmän ja enemmän merkitystä, joten ennustankin että myös tätä asiaa aletaan viilata ainakin ravintoloissa, ja miksei kotonakin. Somen ja kaikenlaisten kuvapalveluiden kasvaessa, kasvaa myös ihmisten esteettinen silmä ja sitä kautta rakkaus kauneuteen paisuu niihin mittasuhteisiin, että myös ruuasta on tullut arjen kaunis asia, josta näpsitään kuvia muiden tykättäväksi.
Tässäpä aika pitkälti ne asiat, mitkä itselläni tuli mieleen...tai siis sain ennustettua kristallipalloni avulla.
Mitä ruokatrendejä te ennustaisitte vuodelle 2017?
Komppaan sun ennustuksia! Olisin varmaan omasta kristallipallostani saanut samat :D Lähiruokaan liittyen luulen, että Reko ruokapiirit voivat yleistyä ja toivoisin myös, että enenevissä määrin ruokaa alettaisiin valmistaa itse - eli valmisruokien määrä vähenisi. Vaikka toisaalta koko ajan valmisruokien tarjonta lisääntyy, niin en tiedä onko realistista ajatella että vähenisi. Mutta toivon.
VastaaPoistaJa kiitos reseptistä, menee testiin pikimmiten :)
Heippa Ansku! Onkohan meidän kristallipallot sitten sukua keskenään? :D Tuo valmisruoka-asia on kyllä totta, mutta luulen...tai oikeastaan pahoin pelkään, että niin kauan kun ihmiset elävät näin hektistä elämää, he myös kuluttavat eineksiä ja valmisruokia. :c
PoistaKiva, jos testaat munakoisoja! :)