Keveyttä keskiviikkoon maukkailla paahdetuilla punajuurilla ja kermaisella fetalla! Punajuuret eivät ole koskaan olleet varsinaista lemppariruokaani (varsinkaan etikkaiset), mutta tässä salaatissa kaikki palaset loksahtavat paikoilleen mainiosti.
Paahdettu Punajuurisalaatti:
(kahdelle - neljälle)
- 4-6 punajuurta
- luraus oliiviöljyä
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl hunajaa
Lisäksi:
- fetaa tai muuta murenevaa juustoa (sinihome)
- rucolaa tai muuta haluamaasi viheriäistä
- saksanpähkinöitä, pinjansiemeniä tai muuta rouskuvaa
- kastikkeeksi esimerkiksi balsamicoa
- Kuori ja pilko punajuuret lohkoiksi.
- Levittele ne pieneen uunivuokaan ja lurauta päälle öljy.
- Mausta punajuuret suolalla, pippurilla ja hunajalla.
- Pyöräytä lusikalla niin, että mausteita ja öljyä on jokaisessa punajuuressa.
- Paahda 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai pidempään jos haluat pehmeämpiä.
- Kääntele punajuuria paiston puolivälissä, jotta paahtuvat tasaisesti.
- Pese rucola ja asettele lautaselle punajuurien pediksi.
- Murustele hieman fetaa rucolan päälle, annostele punajuuret ja murusta päälle lisää fetaa.
- Voit halutessasi hieman paahtaa myös pähkinöitä tai siemeniä kuivalla pannulla ennen salaattiin lisäämistä.
- Lurauta päälle haluamaasi kastiketta, kuten balsamicoa ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti