Pääsi käymään niinkin hauskasti, että miekkonen kosaisi ja jonkinlaista kahvittelua oli siis pidettävä mitä pikimmiten. Tässäpä ladon teille parin tarjottavan ohjeen, joita väkersin tyrkytettäväksi. Kuvat eivät ole parhaat mahdolliset, mutta ehkä se sallitaan, kun kuvaat toinen käsi imurin varressa ja toinen kamerassa...vieläpä ilman kunnollista valaistusta. Huoh. :---D
Nämä olivat elämäni ensimmäiset voileipäkakut ja siihenkin piti lisätä vielä hitunen vaikeusastetta!
Rullattu Voileipäkakku:
(yksi iso tai kaksi pienempää)
- 12 palaa paahtoleipää (isoja siivuja)
- 2 dl kuumaa vettä
- 1 mieleisesi liemikuutio
Täyte:
- 200g Valion Afrikan paprika -tuorejuustoa (tai muuta haluamaasi)
- ½ suippopaprika silputtuna
- reilu turaus voileipäpikkelssiä
- 200g kinkkusuikaleita
- mustapippuria
- ½ tl Provence-yrttisekoitusta
- hitusen sipulijauhetta
Päälle:
- 200g Valion Afrikan paprika -tuorejuustoa
- 2,5 dl kuohukermaa
- paprikajauhetta väriksi
- juustoraastetta
- Aloita poistamalla paahtoleivistä reunat.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään kulhossa ja tarkista maku.
- Asettele paahtoleipäsiivut kelmun päälle niin, että saat aikaan 3x4 kokoisen levyn.
- Murustele liemikuutio kuuman veden sekaan ja kostuta leipäviipaleita liemellä.
- Levitä täytettä leipäsiivujen päälle tasaisesti.
- Rullaa kelmua apunakäyttäen leivät tiukkaan pakettiin pidempää sivua myöten. (Lyhyempää sivua myöten rullattaessa tulee rullasta turhan paksu.)
- Nosta pötkylä jääkaappiin vetäytymään.
- Seuraavana päivänä (tai vähintään 4 tunnin päästä) vatkaa kerma, yhdistä se tuorejuustoon ja mausta seos paprikajauheella.
- Halutessasi voit nyt puolittaa rullan tai tarjota sen kokonaisena.
- Levitä kuorrutetta kelmusta poistetun rullan päälle ja ripottele lisäksi vielä hieman juustoraastetta.
- Koristele esimerkiksi kurkku- tai kinkkuruusuilla, herneenversoilla, ananaskirsikoilla, paprikalla tai mitä nyt satut koristukseksi keksimäänkään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti