Ehkä hieman tylsästi väsäsin kihlajaisiin Kolmen suklaan -juustokakun, mutta ajattelin sen seuraksi tehdä tällaisen "vaihtoehtokakun". Tämä olikin ihan mukavan raikas kaveri juustokakun rinnalle.
Hedelmäinen Raakakakku:
Pohja:
- 10 pehmeää taatelia
- 1,5 dl pekaanipähkinöitä
- ripaus suolaa ja kanelia
Täyte:
- 3,5dl cashewpähkinöitä liotettuna
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- limen mehua maun mukaan
- 1 tl vaniljapulveria
- 1 dl sulatettua kookosöljyä
- 2 rkl agavesiirappia tai hunajaa
- 1 dl ananasmurskaa (valutettuna) tai tuoretta ananasta
- 1 dl pilkottua persimonia
- Laita mieluiten jo edellisenä päivänä cashewpähkinät likoamaan, mutta jo muutaman tunnin liotus riittää, jos on kiire.
- Valmista pohja pilkkomalla taatelit pienemmiksi ja nakkaa ne blenderiin pähkinöiden kanssa. Surauta "keksipohjamaiseksi" massaksi.
- Painele massa ø20cm irtopohjavuokaan.
- Valmista täyte kaatamalla liotetut cashewt blenderiin muiden täytteen aineksien kanssa ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
- Kaada täyte vuokaan.
- Laita kakku jähmettymään pakkaseen vähintään pariksi tunniksi.
- Koristele esimerkiksi jäähdytetyllä ja vatkatulla kookoskermalla ja hedelmillä.
Ompas herkun näkönen! :)
VastaaPoistaootko muuten tietonen, että sulla on tuo "todista ettet ole robotti" systeemi käytössä kommentoimisessa? :) Ei silleen etteikö saisi olla, mutta mukavampi kommentoida ilman sitä :)
VastaaPoistaHeippa! Kiitos kommentistasi :---) ja juu, tiedän kyllä että se on päällä, mutten ole ajatellut että se olisi häiritsevää :--D kiitos vinkistä.
PoistaWau, mikä raakakakku! Täytteen perusteella kakku on varmasti tosi raikas. Taidan kokeilla tätä joskus. :)
VastaaPoistaRaikasta oli kyllä! Kokeile ihmeessä, jos raakakakut on sun juttu! :--)
Poista