>

maanantai 24. marraskuuta 2014

Hedelmäinen Raakakakku


Ehkä hieman tylsästi väsäsin kihlajaisiin Kolmen suklaan -juustokakun, mutta ajattelin sen seuraksi tehdä tällaisen "vaihtoehtokakun". Tämä olikin ihan mukavan raikas kaveri juustokakun rinnalle.


Hedelmäinen Raakakakku:


Pohja:

- 10 pehmeää taatelia
- 1,5 dl pekaanipähkinöitä
- ripaus suolaa ja kanelia


Täyte:

- 3,5dl cashewpähkinöitä liotettuna
- ½ sitruunan kuori raastettuna
- limen mehua maun mukaan
- 1 tl vaniljapulveria
- 1 dl sulatettua kookosöljyä
- 2 rkl agavesiirappia tai hunajaa
- 1 dl ananasmurskaa (valutettuna) tai tuoretta ananasta
- 1 dl pilkottua persimonia


- Laita mieluiten jo edellisenä päivänä cashewpähkinät likoamaan, mutta jo muutaman tunnin liotus riittää, jos on kiire.
- Valmista pohja pilkkomalla taatelit pienemmiksi ja nakkaa ne blenderiin pähkinöiden kanssa. Surauta "keksipohjamaiseksi" massaksi.

- Painele massa ø20cm irtopohjavuokaan.
- Valmista täyte kaatamalla liotetut cashewt blenderiin muiden täytteen aineksien kanssa ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.
- Kaada täyte vuokaan.
- Laita kakku jähmettymään pakkaseen vähintään pariksi tunniksi.
- Koristele esimerkiksi jäähdytetyllä ja vatkatulla kookoskermalla ja hedelmillä.



5 kommenttia:

  1. ootko muuten tietonen, että sulla on tuo "todista ettet ole robotti" systeemi käytössä kommentoimisessa? :) Ei silleen etteikö saisi olla, mutta mukavampi kommentoida ilman sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Kiitos kommentistasi :---) ja juu, tiedän kyllä että se on päällä, mutten ole ajatellut että se olisi häiritsevää :--D kiitos vinkistä.

      Poista
  2. Wau, mikä raakakakku! Täytteen perusteella kakku on varmasti tosi raikas. Taidan kokeilla tätä joskus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raikasta oli kyllä! Kokeile ihmeessä, jos raakakakut on sun juttu! :--)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...