>

keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Saksanpähkinäpiirakka


Pähkinöitä, pähkinöitä, enemmän pähkinöitä. Tähän väliin joudun tunnustamaan, että saksanpähkinät eivät ole olleet minun suurinta herkkuani koskaan, mutta kun sain käsiini näitä luomulaatuisia saksanpähkinöitä, alkoi mieleni muuttua - nämä olivat nimittäin maultaan kermaisempia ja vähemmän kitkeriä kuin "tavalliset" saksanpähkinät.
Kaikkihan sen tietävät, että pähkinät sisältävät hyviä rasvoja ja niin edelleen, mutta mikäs niistä nyt sitten olisi se, jota kannattaisi napsia? Joko arvaat?
Vaikkakin saksanpähkinä on pähkinöistä kaloripitoisimpia, on se silti pähkinöiden joukosta "suurin ja mahtavin". Saksanpähkinät sisältävät omega-6- ja 3-rasvahappoja, sekä antioksidantteja se piilottelee kuorensa sisällä noin kaksinkertaisen määrän muihin pähkinöihin verrattuna.
Lisää pähkinöistä voit käydä lukaisemassa esimerkiksi täältä, ja päättää sitten mikä on sinulle se paras pähkinä.
Jottei päästä aivan liian terveelliseksi lipsahtamaan, päätin pyöräyttää saksanpähkinöistä piirakan. :---D




Saksanpähkinäpiirakka:

Pohja:

- 3½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl ruisjauhoja
- ½ dl sokeria
- 2 rkl kookoshiutaleita (voit jättää poiskin, jos et kookoksesta välitä)
- ripaus suolaa
- 125g voita tai margariinia
- ½ dl kylmää vettä


Täyte:

- n.3 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
- 100g voita
- 1 dl siirappia
- 3/4 dl agavesiirappia tai hunajaa
-  ½ dl inkkarisokeria
- 1 tl vanilja-aromia
- ripaus suolaa
- 2 kananmunaa



- Sekoita kulhossa keskenään jauhot, sokeri, kookoshiutaleet ja suola.
- Nypi taikinaksi voin kanssa.
- Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopsakkaasti tasaiseksi massaksi.
- Voitele piirakkavuoka kevyesti ja painele taikina piirakka vuuan pohjalle ja reunoille.
- Sitten täytteen pariin.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon siirapit, sokeri, suola ja vanilja-aromi.
- Sekoita joukkoon nopeasti munat.
- Kaada joukkoon vielä pähkinärouhe ja sekoita.
- Kippaa täyte piirakkavuokaan ja paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
- Piirakka maistuu sekä kylmänä että lämpimänä, ja voit tarjoilla sen esimerkiksi jäätelön tai kermavaahdon kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...