Tänään meillä herkuteltiin täytettyjen paprikoiden merkeissä. Käsiini eksyi eilisellä kauppareissulla myös soijasuikaleita, joita käytin myös paprikoiden toiseen täytteeseen :---P Tuli hyvää ja sopivan täyttävää murkinaa näin kesäkeleille.
Paprikat kahdella täytteellä:
(Näistä määristä tulee noin neljän ison paprikan täytteet)
Jauhelihatäyte:
- 300g jauhelihaa
- 1 tl currya
- suolaa
- ½ pakettia pippurijuustoa (esimerkiksi Mustapekka)
- loraus ruokakermaa
- pätkä kesäkurpitsaa pilkottuna kuutioiksi
- punasipulia maun mukaan
- fetaa
(- ananaspaloja)
+ ohrahelmiä tai riisiä keitettynä
Soijasuikaletäyte:
- 2 dl vettä
- noin desi soijasuikaleita
- ½ kanaliemikuutio
Marinadi:
-0,5 dl öljyä
- ½ tl currya
- pippuria
- Muutama tippa Texas Pete-kastiketta
(tai muuta tulista kastiketta)
- 1 tl sokeria
- 1 tl siirappia tai hunajaa
- 2 tl broilerimaustetta
- ½ tl sipulijauhetta
+ lisäksi ohrahelmet tai riisi
-feta
-ananas
-päälle juustoraastetta
-Keitä 1,5dl ohrahelmiä noin 15 minuuttia 5dl:ssa vettä välillä sekoitellen.
Jätä helmet jäähtymään siksiaikaa, kun valmistat muut täytteet.
-Keitä soijasuikaleita liemikuutiolla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia.
Anna suikaleiden jäähtyä hieman ja purista niistä ylimääräinen vesi ulos.
-Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin ainekset sekaisin.
Kippaa suikaleet marinadin joukkoon ja pyörittele niitä hetki.
Laita suikaleet liemineen maustumaan jääkaappiin siksiaikaa, kun valmistat jauhelihatäytteen.
-Paista jauheliha, lisää mausteet, pippurijuusto, sipuli ja kesäkurpitsa. Anna paistua hetki.
-Paista maustuneita soijasuikaleita pannulla muutama minuutti.
-Pese paprikat ja leikkaa ne joko kahtia tai leikkaa niistä "hattu pois" ja poista sisus.
-Sekoita osa ohrahelmistä jauhelihaan ja osa soijasuikaleisiin ja täytä paprikat.
-Lisää haluamasi muut täytteet, kuten feta ja ananas.
-Kuorruta juustoraasteella ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti