Hyvää itsenäisyyspäivää!
Perinteisen Tuntemattoman katsomisen jälkeen suuntaamme tänään kahvittelemaan ja viemisiksi paistoin pienen Suomenmuotoisen poropiirakan.
Poropiirakka (Gluteeniton):
Pohja:
- n. 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl perunamuussijauhetta
- 1tl leivinjauhetta
- 100g pehmeää voita
- ½ dl maitoa
Täyte:
- n. 100g ruohosipulituorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- n. 10 kirsikkatomaattia
- n. 70g poron kylmäsavupaistia
- n. 50g juustoraastetta makusi mukaan
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tl kuivattua persiljaa
- ½ tl hunajaa
+ päälle juustoraastetta, tuoretta timjamia ja kylmäsavupaistia
- Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunamuussijauhe ja leivinjauhe.
- Nypi joukkoon pehmeä voi.
- Lisää kylmä maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Jos taikina tuntuu löysältä, lisää hieman jauhoseosta.
- Painele pohjataikina vuokaan.
- Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
- Notkista tuorejuusto lisäämällä kermaa vähän kerrallaan.
- Suikaloi kylmäsavupaisti ja pilko tomaatit.
- Sekoita ne mausteiden, juustoraasteen, hunajan ja mausteiden kanssa tuorejuustoseokseen.
- Riko lopuksi seokseen kananmunat ja sekoita.
- Kaada täyte vuokaan pohjataikinan päälle.
- Ripottele lopuksi vielä hieman juustoraastetta.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes piirakan keskusta on hyytynyt.
- Koristele mielesi mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti