Oletteko koskaan miettineet, miltä joulumuorin suukko saattaisi maistua?
Hän mahdollisesti napostelee kaikkea pientä herkkua joulukiireiden keskellä ja uskoisin, että hän pitää eniten kaikesta makeasta.
Ehkä tämän makuisella suukolla hän lähettää Joulupukin aina lahjoja jakamaan - kenties.
Joulumuorin Suukot:
- 3 valkuaista
- 1 dl sokeria
- 0,75 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl perunajauhoja
- halutessasi pursotukseen punaista elintarvikeväriä
- 125g suklaata (gluteeniton)
- 100g piparkakkuja
- Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään tomusokeri, vaniljasokeri sekä perunajauhot ja siivilää käyttäen, lisää ne vaahdon joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota marengit leivinpaperin päälle pellille.
- Kypsennä marenkeja +100 asteessa n. 1 tunnin ajan.
- Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua vielä muutama tunti.
- Anna marenkien jäähtyä seuraavaan päivään ennen koristelua.
- Murskaa piparit pieneksi muruksi.
- Sulata suklaa varovasti mikrossa.
- Dippaa marengin pohja suklaaseen ja sen jälkeen piparimuruun.
- Nostele marengit leivinpaperin päälle jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti