Keitto lämmittää mukavasti pakkasessa tarpomisen jälkeen.
Savuporo on ollut pienestä saakka ukontekeleeni herkkua, joten ei ollut yllätys että hän tästäkin keitosta tykkäsi - toivottavasti tykkäätte tekin!
Savuporokeitto:
(- 1 iso sipuli)
- 2 rkl voita tai ruokaöljyä
- 3 rkl gluteenitonta jauhoseosta
- 6 dl kevytmaitoa
- 200 g pippurituorejuustoa
- 3 dl kasvislientä
- 150 g kylmäsavupororouhetta
- ½ tl kuivattua timjamia
- suolaa maun mukaan
- 2 dl ruokakermaa
- lisäksi leipäjuustoa
- Kuori sipuli ja hienonna se.
- Kuumenna rasva kattilassa, lisää kattilaan sipuli.
- Kuullota hetki.
- Kääntele jauhot sipulin joukkoon.
- Lisää kattilaan maito kokoajan sekoittaen.
- Lisää seuraavaksi tuorejuusto sekä kasvisliemi ja sekoita.
- Anna keiton hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuutin ajan.
- Lisää kylmäsavupororouhe keiton joukkoon ja mausta keitto timjamilla sekä halutessasi ripauksella suolaa.
- Sekoita keittoon vielä ruokakerma.
- Tarjoile keiton kera halutessasi vaikkapa leipäjuustoa ja viimeistele annokset tuoreilla hienonnetuilla yrteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti