>

sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Luukku 24: Pipari-Kinuskijuustokakku






Oikein ihanaa ja makiaa joulua tämän Pipari-Kinuskijuustokakun myötä!

Pipari-Kinuskijuustokakku:



Pohja


- 200 g pipareita (gluteeniton)
- n. 70 g voita (laktoositon)


Reunukseen:

- rypsiöljyä
- tomusokeria



Piparitäyte:

- 4 liivatetta
- 3 dl vispikermaa (laktoositon)
- 200 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)
- 200 g rahkaa (laktoositon)
- kanelia maun mukaan
- kuivattua inkivääriä maun mukaan
- tomusokeria maun mukaan
- 1 tl vaniljajauhetta 



Kinuskikiille

- 2 liivatelehteä
- 2 dl kuohukermaa (laktoositon)
- 1 ½ dl fariinisokeria


- Murskaa piparit esim. pakastepussissa kaulinta apuna käyttäen. 
- Sulata voi ja sekoita joukkoon piparimurut. 
- Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperia. 
- Voitele reunat kevyesti öljyllä ja siivilöi päälle tomusokeria. Näin kakun pitäisi irrota siististi. 
- Painele muruseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. 
- Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto sekä rahka. 
- Lisää kermavaahto tuorejuusto-rahkaseokseen. 
- Mausta tomusokerilla, vaniljasokerilla sekä piparkakkumausteella.
- Mittaa kattilaan 1 rkl vettä. 
- Kuumenna se kunnolla kiehuvaksi. 
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen hyvin sekoittaen. 
- Lisää liivate ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan sekoittaen.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia.
- Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. 
- Kuumenna seos kiehuvaksi. 
- Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvan kinuskin sekaan.
- Anna kinuskiseoksen jäähtyä huoneenlämmössä haaleaksi välillä sekoitellen.
- Kaada jäähtynyt seos kakun päälle, ettei kuuma kinuski sulata kakkua.
- Anna hyytyä yön yli. 
- Koristele kakku esimerkiksi pipareilla ja kermavaahdolla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...