Laatikot ovat todellisia lemppareitani joulupöydässä - niitä voisi syödä aamusta iltaan saakka....ehkä hieman kylkeen kinkkua ja oikein tujua sinappia. Nam!
Tässä uusi tuttavuus joulun ruokien joukkoon: Palsternakkalaatikko.
Maistoin tätä jo hieman ja en miltei jaksa odottaa huomista, että pääsen syömään tätä niin että napakin kääntyy nurinpäin, niin hyvää se oli!
Maidoton ja Gluteeniton Palsternakkalaatikko:
- 700 g palsternakkaa
- 2 dl kaurakermaa
- 25g maidotonta margariinia
- 1 kananmuna
- 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
- 3 rkl siirappia
- suolaa maun mukaan
- 0,5 tl inkivääriä
- 0,25 tl valkopippuria
- ripaus jauhettua muskottia
Päälle:
- muutama nökäre margariinia
- gluteenittomia korppujauhoja
- hasselpähkinärouhetta
- Kuori ja pilko palsternakka.
- Keitä palat kypsiksi.
- Kaada kattilasta vesi ja soseuta palsternakat.
- Lisää soseen joukkoon kaurakerma, margariini, korppujauhot ja kananmuna.
- Mausta seos.
- Kaada massa voideltuun uunivuokaan, kuorruta ja paista 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti