Suolaiset herkut maistuvat mainioilta esimerkiksi glögin kanssa takkatulen ääressä, tai vaikkapa joulukahvittelun yhteydessä hyvässä seurassa.
Poro antaa mukavan vahvaa makua näihin rulliin ja tuorejuusto toimii kermaisena vastapainona sen suolaisuudelle.
Poro-rieskarullat:
- 100 g poron kylmäsavupaistia
(- 1 pieni punasipuli)
- ½ tl juoksevaa hunajaa
- 200 g tuorejuustoa makusi mukaan
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl rosmariinia tai muuta yrttiä
- 3-5 kpl rieskoja, riippuen koosta
(- ½ tl suolaa)
- salaatinlehtiä
- salaatinlehtiä
- Pilko punasipuli hienoksi silpuksi.
- Yhdistä kulhossa tuorejuuston, pippurin, rosmariinin kanssa.
- Jos käytät maustamatonta tuorejuustoa, lisää myös ripaus suolaa.
- Levitä leikkuulaudalle kelmu.
- Aseta rieska kelmun päälle.
- Levitä seosta tasaisesti rieskalle.
- Asettele sitten salaatinlehtiä ja porosiivuja rieskan päälle niin, että rieskan yläreunaan jää pari senttiä tyhjää tilaa.
- Aloita rullaaminen varovasti alhaaltakäsin ja rullaa tiukaksi paketiksi.
- Kääri valmis rulla kelmuun ja anna olla jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen leikkaamista.
- Toista sama käsittely niin monelle rieskalle, kuin aineksia riittää.
- Leikkaa rullat kiekoiksi.
- Leikkaa rullat kiekoiksi.
- Valmiit rullat voi asettaa tarjoilulautaselle sellaisenaan tai pistää keskelle cocktailtikun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti