>

tiistai 17. syyskuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat ja sinihomejuusto-hunajakastike


Hopsansaa, täälläpä ollaan koiran kanssa vierailemassa jälleen Jyväskylässä mamman luona.
Sunnuntain murkinaksi meillä olikin sitten näitä nerokkaita täytettyjä kesäkurpitsoita, jotka ovat ruokaisia jo yksistäänkin, mutta salaatin ja tuon kastikkeen kanssa napa meinasi jo kääntyä nurinpäin.
Mahtava vaihtoehto iänikuisille täytetyille paprikoille!



Täytetyt kesäkurpitsat:

- 2 kesäkurpitsaa koverrettuina niin, että vaaleaa osaa jää kuitenkin sentin verran.
(Riippuen toki kurpitsoiden koosta, voi täyte riittää useampaan kurpitsaan.)



Täyte:

- maustettua tuorejuustoa, esimerkiksi valkosipuli&yrtit.
- 400 g jauhelihaa (tai pari desiä soijarouhetta)
- 1½ dl kuivattuja sieniä, esimerkiksi herkkutatteja
- 1 sipuli silputtuna
- kesäkurpitsan koverrettu sisus pieniksi kuutioituina
- suolaa
- pippuria

-päälle juustoraastetta




- Lohko kesäkurpista neljäksi "veneeksi" ja koverra sisukset.
- Paista pelkkiä kesäkurpitsoita 10 minuuttia 225 asteessa.
- Valmista silläaikaa täyte.
- Ruskista jauheliha pannulla sipulisilpun kanssa, lisää joukkoon kuivatut sienet ja pieni liraus vettä.
- Lisää seuraavaksi kurpisan sisukset pieniksi kuutioituina - anna pehmetä pannulla.
- Lisää lopuksi tuorejuusto sekä suola ja pippuri.
- Lappaa täytettä kurpitsaveneisiin ja kuorruta juustoraasteella.
- Paista vielä n. 20 minuuttia 225 asteessa.



Sinihomejuusto-hunajakastike:

- 2dl kermaviiliä
- vajaa desi sinihomejuustoa murustettuna
- 2 rkl hunajaa
- suolaa
- pippuria


-Simppeliä: Sekoita ainekset kulhossa keskenään! :---D
- Hunajaa voit lurauttaa kastikkeeseen enemmänkin, jos haluat siitä makeampaa.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Brownie Cupcakes


Tänään on miehekkeeni synttärit, mutta juhlimme vasta viikonloppuna isommin, olihan sitä kumminkin jotakin hyvää keksittävä tällekin päivälle! :---)
Mies meinaa olla melkoinen suklaanrakastaja,
joten suklaata on kuppikakuissa, sekä kuorrutteessa.



Brownie Cupcakes:


- 1,7dl kaakaojauhetta (sitä tummaa siis)
- 1 tl leivin jauhetta
- 1,7dl sulatettua voita
- 1 dl kiehuvaa vettä 
(voit käyttää myös piimää,
 jolloin kuppikakuista tulee vieläkin kosteampia)
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- noin desin verran sattumia, kuten suklaahippuja,
 pähkinöitä,
 kuivattuja marjoja...mitä haluatkaan laittaa.

(Tässä ohjeessa et tarvitse sähkövatkainta!)


- Laita uuni lämpenemään 175:een asteeseen.
- Asettele muffinipaperit muffinivuokaan.
- Sekoita kaakaojauhe ja leivinjauhe keskikokoisessa kulhossa.
- Lisää vesi (tai piimä) ja sekoita esimerkiksi puukauhalla tasaiseksi.
- Sulata voi ja kippaa kulhoon vaniljasokerin kanssa. Sekoita.
- Kaada joukkoon sokeri. Sekoita jälleen.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa ne kevyesti taikinan joukkoon.
- Mittaa kulhoon jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi massaksi.
- Lisää nyt haluamasi sattumat.
- Lurauta taikinaa jokaiseen paperikuppiin niin, että ne ovat miltei täysiä.
- Paista noin 25-30 minuuttia.
- Anna kuppikakkujen jäähtyä hetki. Voit silläaikaa valmistaa kuorrutteen.


Tuorejuustokuorrute:

+ vinkki pursotukseen


- 200g valkosuklaata (mikä vain muukin suklaa käy.)
- 200g tuorejuustoa
(- 1 tl sitruunamehua)

- Sulata valkosuklaa vesihauteessa täysin sulaksi.
- Kippaa tuorejuusto sulan suklaan sekaan ja sekoita esimerkiksi
 nuolialla tasaiseksi massaksi.
- Annostele kuorrutetta pursotinpussiin sopiva määrä
 ja aloita koristelu.
(Jos tuntuu, että kuorrute on liian löysää,
voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin jämäköitymään.)
- Pidä pursotinpussia kohtisuorassa kuppikakkua vasten, aloita pursotus kuppikakun reunoilta ja lopeta kierre kuppikakun keskelle.
- Tee edellisen kuorrutekierteen päälle toinen,
 pienempi kierre ja lopeta pursotus
kuppikakun korkeimpaan kohtaan.
- Ripottele päälle vielä haluamiasi koristeita ja siinäpä se! :---)

Älyttömän helppo ja hyvin pursottuva kuorrute, ehdottomasti oma lemppari!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...