>

maanantai 8. helmikuuta 2021

Banoffee-Pullat (Gluteeniton)

 



Mehevä pulla, banaania, kinuskia, suklaata, kermavaahtoa ja keksimurua - tarvitseeko sanoa enempää?
Eiköhän leivota laskiaispulla uuteen asuun.
Tällä reseptillä saat kahdeksan Banoffee-pullaa.


Banoffee-Pullat (Gluteeniton):



Pullataikina:

- 2,5 dl lämmintä vettä
- 1 tl psylliumia
- 25g tuorehiivaa
- 1 tl ksantaania
- 1 kananmunaa
- 0,75 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 rkl vaniljakreemijauhetta
- 2 tl kardemummaa
- n. 7 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (Sunnuntai tai Semper)
- 75 g pehmeää voita

+ voiteluun kananmuna ja hieman vettä


Kinuski:

- 1dl kuohukermaa
- 1 dl fariinisokeria
- ripaus suolaa


Lisäksi:

- n. 2dl vispikermaa+halutessasi hieman makeutusta
- gluteenittomia keksejä (esim. gluteeniton Digestive tai kaurakeksi)
- 2 banaania
- suklaata rouhittuna maun mukaan




- Liuota hiiva lämpimään veteen ja lisää psyllium.
- Anna seoksen turvota noin viitisen minuuttia.
- Lisää joukkoon kaikki loput aineet.
- Vaivaa taikinaa ensin 2 minuuttia hiljaisella teholla ja sen jälkeen vielä 6-8 minuuttia nopeammalla teholla, jotta taikina saa kunnollisen rakenteen.
- Taikina kannattaa tehdä yleiskoneella, jolloin saat parhaan tuloksen aikaiseksi.
- Valmis taikina pitäisi olla hieman tahmeaa, mutta sen ei tulisi tarttua käsiin.
- Kaada taikina pöydälle ja jaa taikina kahdeksaan osaan.
- Pyöritä pullat pyöreiksi ja asettele pellille.
- Kohota pullia 20-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, tai kunnes pullat ovat kohonneet kaksinkertaisiksi.
- Ota pullat kohotuksesta ja väännä uuni lämpenemään 225-asteiseksi.
- Voitele pullat muna-vesiseoksella.
- Ripota päälle vielä hieman sokeria.
- Paista pullia 8-10 minuuttia hieman uunista riippuen.
- Nosta pullat jäähtymään.
- Valmista sillä aikaa kinuski.
- Keitä kermaa ja fariinisokeria pienessä kattilassa välillä sekoitellen noin viitisen minuuttia, tai kunnes seos hieman paksuuntuu.
- Mausta valmis kinuski ripauksella suolaa.
- Kaada kinuski jonkinlaiseen astiaan jäähtymään.
- Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja siirrä se pursotinpussiin.
- Leikkaa pullista hattu irti, paina sormella kinuskille pieni kuoppa pullan keskelle, täytä kuoppa kinuskilla, pursota kinuskin ympärille rinkula kermavaahtoa, valuta vaahdon päälle hieman lisää kinuskia (tai käytä apuna pursotinpussia), murustele seuraavaksi hieman keksiä ja suklaata, asettele muutama banaanisiivu päälle ja kaiken kruunuksi pullan kansi.
- Ripota päälle vielä hieman tomusokeria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...