Sain tänä syksynä kyllä hirmuisen paljon omenoita ja hillotalkoiden lisäksi pyöräytin myös pari piirakkaa. Tässä niistä yksi, joka on helppo ja nopea. Piirakka ei myöskään sisällä gluteenia, maitoa tai munia.
Nopea Omenapiirakka:
- 1,5 dl sokeria
- 3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 1,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl psylliumia
- ripaus suolaa
- 2,5 tl leivinjauhetta
- 2,5 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 2,25 dl vettä
- 1 dl öljyä
- 3 rkl omenahilloa
Lisäksi:
- muutama omena lohkoina
- sokeria + kanelia
- Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään, lisää joukkoon vesi ja öljy.
- Levitä taikina pieneen leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
- Tiputtele omenahilloa taikinan päälle ja marmoroi pinta.
- Asettele omenalohkot mielesi mukaan piirakan päälle.
- Ripota omenoiden päälle hieman kanelia ja sokeria.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti