>

maanantai 23. heinäkuuta 2018

Pad See Ew






Pad See Ew on thaimaalainen suosittu nuudeliruoka, joka on maukas ja helppo valmistaa.
Käytin tässä itse possua, mutta voit valita proteiinin mielesi mukaan. Kana, nauta, sienet ja tofu käyvät tähän loistavasti.

Parilla perusaineksella saat aikaan makumatkan Thaimaahan kädenkäänteessä!
Käyttäkää ihmeessä Aasia-kauppojen valikoimaa hyväksenne, sieltä löytää mitä mahtavimpia makuja ja esimerkiksi riisinuudeleiden valikoima on valtava verrattuna tavallisiin marketteihin.


Pad See Ew:


- n. 300g possun/kanan/naudan suikaleita tai tofua tai sieniä
- n. 400g leveää riisinuudelia
- n. 100g kiinalaista brokkolia tai tavallista (brokkolini käy myös)
- chilihiutaleita maun mukaan
- 1 rkl osterikastiketta
- 1 rkl soijaa
- 2 rkl makeaa soijaa
- 3 rkl öljyä
(- 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna)
- mustapippuria


Lihan marinadi:

- 1 tl soijaa
- 1 tl riisiviinietikkaa
- 1 tl maissitärkkelystä
- 1/4 tl ruokasoodaa
- 1 tl pippuria


- Sekoita liha ja marinadin ainekset kulhossa keskenään.
- Anna lihan marinoitua sen aikaa, kun nuudelit ovat likoamassa.
- Kiehauta veden keittimessä noin litran verran vettä.
- Laita leveät riisinuudelit likoamaan suureen astiaan kuumaan veteen noin puoleksi tunniksi.
- Leikkaa brokkoli paloiksi.
- Kuumenna pannulla hieman öljyä.
- Kypsennä lihat.
- Valuta nuudelit ja lisää ne pannulle.
- Sekoita kupissa keskenään chilihiutaleet, osterikastike, soija, makea soija, öljy ja valkosipulisilppu.
- Kaada kastike pannuun.
- Sekoita.
- Lisää joukkoon brokkolit.
- Pad See Ew on valmista, kun nuudelit ovat saaneet hieman väriä.
- Rouhi vielä jokaiseen annokseen hieman mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...