Tykkäätkö sinäkin leipoa? No, niin minäkin.
Sämpylätaikinaan saa kivaa vaihtelua käyttämällä erilaisia vihannesmehuja, kuten tässä ohjeessa porkkanamehua.
Paljon väriä ja makua. Ah, tuoreita sämpylöitä!
Superporkkanaiset Sämpylät (Gluteeniton):
- 5 dl porkkanamehua
- 1-2 porkkanaa raasteena
- 1 rkl psylliumia
- 2 tl hunajaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 2 pss kuivahiivaa
- 2 dl tapiokatärkkelystä (tai perunajauhoa)
- n. 8 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 2 rkl ruokaöljyä tai voita
- siemeniä
- Sekoita psyllium lämpimään porkkanamehuun ja anna turvota 3-5 minuuttia.
- Lisää taikinaan suola, rakuuna, hunaja, kuivahiiva ja noin puolet jauhoista koko ajan vaivaten.
- Vaivaa taikinaan öljy ja loput jauhot.
- Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutaman minuutin ajan tehokkaasti.
- Muotoile taikinasta kostutetuin käsin sämpylöitä leivinpaperoidulle pellille ja anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa noin tunnin verran.
- Sipaise sämpylöiden pintaan hieman kananmunaa, maitoa tai vettä ja ripota koristeeksi hieman siemeniä.
- Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes sämpylät saavat kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti