>

keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Porkkanakakku-granola



Noniin, tästä lähtee taas sarja postauksia, joissa tutustutan teidät muutamaan hienoon tuotteeseen, joista olen kehitellyt omat reseptini.
Sain joku aika sitten jälleen mukavaa sähköpostia Raisiolta, jossa minua jälleen pyydettiin kaupalliseen yhteistyöhön heidän kanssaan. Tai, jos tarkkoja ollaan niin käsittelen muutaman postauksen verran Nallen sekä Provenan tuotteita.

Sain jälleen muhkean lahjakortin Oatletstoreen, jonka avulla varmasti pärjään seuraavan vuoden ilman huolta hiutaleiden, puurojen tai kaurajauhojen loppumisesta. Ihan mahtava homma! Noukin ostoskoriin liudan tuotteita, joita halusin testata erilaisiin resepteihin ja joista te myös pitäisitte.
Tässä tulee nyt postauksista ensimmäinen laatuaan - Nalle Kaura-Ruishiutaleista tehty Porkkanakakku-granola.
Nämä hiutaleet on valmistettu täysjyväkaurahiutaleista ja runsaskuituisista ruisleseistä. Täysjyväkaura sisältää runsaasti eri vitamiineja, kivennäisaineita sekä vatsaystävällisiä kuituja.

Porkkanakakku on kyllä yksi ihan lempparijutuistani...varsinkin, jos tuo oma miekkonen on sitä leiponut.
Miksei voisi nautiskella näistä samoista mauista myös aamupalalla?
Tämä maukas granola valmistuu helposti ja nopeasti ja maistuu taivaalliselta, esimerkiksi maustamattoman jugurtin kanssa.
Maistuvia aamupalahetkiä!



Porkkanakakku-granola:


- 4 dl Nalle kaura-ruishiutaleita (tai pelkkiä kaurahiutaleita)
- 2 porkkanaa
- 1 tl kanelia
- 1/4 tl jauhettua muskottia
- ½ tl jauhettua inkivääriä
- 1 dl pekaanipähkinöitä (karkeasti rouhittuna)
- 1/2 dl kookosöljyä
- 1/2 dl vaahterasiirappia
- 1/2 dl omena- tai appelsiinimehua
- ripaus suolaa




- Laita uuni lämpenemään 190-asteiseksi.
- Raasta porkkanat raasteeksi, yhdistä hiutaleiden kanssa. 
- Lisää kaneli, inkivääri ja jauhettu muskottipähkinä.
- Sulata kookosöljy mikrossa, yhdistä siihen vaahterasiirappi ja omenamehu. 
- Sekoita tasaiseksi.
- Rouhi pekaanit karkeasti, lisää hiutaleiden joukkoon. 
- Yhdistä märät aineet kuiviin aineisiin.
- Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille, paista uunin keskitasolla n. 20-30 minuuttia ,tai kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä ja tuntuvat rapsakoilta.
- Ota granola uunista ja riko lastalla hieman pienemmiksi paloiksi (jos haluat). 
- Anna granolan jäähtyä.
- Säilytä granolaa kannellisessa astiassa huoneenlämmössä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...