Onko mahdollista tehdä niin hyvää kebablihaa kotona, että sitä voisi syödä monta päivää putkeen? No tottakai on!
Ja varsinkin tätä broileriversiota voisin haukkailla vaikka viikonkin!
Kaikki on kiinni mausteista tässä ruuassa, ja kun ne osuvat kohdalleen niin kaikki muu sujuukin kuin leikiten.
Kokeile vaikka.
Broilerikebab & Pitaleivät (Gluteeniton):
Broilerikebab:
- 800g broilerin jauhelihaa
- suolaa & pippuria maun mukaan (ainakin n.1tl molempia)
- 2 tl mangocurrya tai tavallista currya
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 rkl bbq-kastiketta
(ketsuppi tai chilikastikekin käy, tarkista gluteenittomuus)
- 1/4 tl cayennepippuria
- ½ tl jeeraa
-½ tl kardemummaa jauhettuna
- ½ tl jeeraa
-½ tl kardemummaa jauhettuna
- 1 rkl oreganoa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 0,5 dl öljyä
- 2 rkl perunajauhoja
- Laita kaikki ainekset yleiskoneen kulhoon ja sekoita massaa n. 15-20 minuuttia taikinakoukulla.
- Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää sähkövatkaimen taikinakoukkuja.
- Kun kebabmassa on tasaista, painele mahdolliset ilmakuplat pois massasta.
- Muotoile massasta pötkylä foliopalan päälle.
- Pyöräytä kebab tiukaksi rullaksi folion sisään ja sulje rullan päät tiiviisti.
- Pistele pötkön pohjaan muutama reikä, jotta mahdolliset nesteet pääsevät valumaan paketista ulos.
- Nosta kebab folioineen uunivuokaan.
- Kypsennä kebablihaa 100-asteisessa uunissa n.3 tuntia.
- Sammuta uuni ja anna lihan vielä lämmitellä jälkilämmössä puolisen tuntia.
- Nosta kebab uunista ja anna sen jäähtyä kunnolla huoneenlämmössä.
- Siirrä jäähtynyt kebab jääkaappiin tekeytymään, mielellään seuraavaan päivään saakka.
- Höylää kebabista suikaleita juustohöylällä ja paista ne halutessasi pannulla voissa tai öljyssä.
- Tarjoa esimerkiksi salaatin, riisin tai pitaleivän kanssa.
Pitaleivät:
( 6 leipää )
- 2,5 dl vettä
- 25g hiivaa
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- n. 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
- Lisää joukkoon suola, sokeri, jauhoseos ja öljy.
- Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin viitisen minuuttia.
- Levitä leivinpaperiarkki pöydälle ja nostele taikinasta kuusi palleroa leivinpaperin päälle.
- Öljyä tai kostuta kätesi vedellä, jotta taikinan käsittely on helpompaa.
- Painele leivät n. 2cm paksuisiksi.
- Anna leipien kohota noin puoli tuntia.
- Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja laita pelti uuniin lämpenemään.
- Vedä pitaleivät leivinpaperin kanssa kuumalle pellille ja siirrä uuniin.
- Paista leipiä noin 5-8 minuuttia uunin keskitasolla.
- Halkaise ja täytä jäähtyneet pitaleivät haluamillasi täytteillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti