Helppo, gluteeniton ja maukas peltileipä, johon voit upottaa lempparisiemeniäsi.
Sekoita vain taikina, levitä pellille ja paista.
Kaura-Siemenpeltileipä:
(pellillinen)
- 5 dl vettä
- 4 dl kaurahiutaleita (gluteeniton)
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 rkl siirappia tai hunajaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl öljyä
- 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
- 1,5 dl siemeniä + hieman pinnalle
- 1 kananmuna pinnan voiteluun
- Sekoita lämpimään veteen kuivahiiva, kaurahiutaleet, suola ja siirappi.
- Lisää joukkoon jauhot, siemenet ja öljy.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille.
- Öljyä kätesi kevyesti ja painele taikina koko pellin kokoiseksi.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Riko kananmunan rakenne ja penslaa leivän pinta.
- Ripottele leivän päälle hieman siemeniä ja kaurahiutaleita.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Kiitos reseptistä, nämä menevät kokeiluun ensitilassa! :)
VastaaPoista