Eiväthän nämä nyt varsinaisesti mitään pihvejä ole, mutta todella hyviä jokatapauksessa! Teen näitä kyllä ehdottomasti uudestaankin, sillä nämä olivat niin maistuvia ja helppoja tehdä, eikä jälkeenpäin ollut kamalaa ähkyä, vaikka näitä olisi lappanut suuhunsa kuinka monta. Jogurtti-raita oli mukava raikastaja mausteisten pihvien rinnalla.
Mausteiset Kesäkurpitsapihvit:
(kahdelle)
- 1 isohko kesäkurpitsa
- 2 dl maitoa
- 2 dl jauhoja (esim. vehnäjauhoja tai vehnä- ja ruisjauhojen seos)
- 2 dl korppujauhoja
- suolaa
- pippuria
- 1 tl currya
- ½ tl garam masalaa
- ½ tl chilijauhetta
- ½ tl paprikajauhetta
- tilkka öljyä paistamiseen
- Pese kesäkurpitsa ja pilko se noin 0,5-1cm paksuisiksi kiekoiksi.
- Suolaa kiekot kevyesti.
- Mittaa kippoon jauhot (vehnäjauhoja 1,5dl ja ruista loput) ja mausteet - sekoita.
- Lisää halutessasi myös jauhoseokseen hieman suolaa.
- Mittaa kahteen erilliseen kippoon vielä maito, sekä korppujauhot.
- Dippaa kesäkurpitsoita ensin maidossa, sitten maustetuissa jauhoissa, uudelleen maidossa ja lopuksi korppujauhoissa.
- Paista valmiit kuorrutetut kesäkurpitsat pannulla kullanruskeiksi.
Minttu-raita:
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 5 tuoretta mintun lehteä
- ½ dl kurkkua raasteena
- 2 tl hunajaa
- suolaa
- ½ tl jeeraa
- ½ tl chilijauhetta
- Raasta kurkku ja valuta hetki.
- Silppua mintunlehdet hienoksi suikaleeksi.
- Mausta jogurtti hunajalla, jeeralla, suolalla ja chilijauheella.
- Lisää sekaan vielä minttuhakkelus ja kurkkuraaste.
- Sekoita ja tarjoile kurpitsapihvien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti