>

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Meksikolaisia Herkkuja


Voi, kuinka kaipaankaan entisestä kotikaupungistani kunnon meksikolaisia ravintoloita, niitä täällä suomineitosen kainalossa kun ei ole. Tästäpä toimeentuneena tekaisin tuhdin, iltapäivälle venyneen, aamupalan jolla pärjäisi iltaan saakka. Pöytään tupsahti siis quesadilloja, avokadoa, limelohkoja, maissilastuja (joidenka ohjeen saatte myöskin luultavasti tulevaisuudessa), sekä tortillalättyjä, joidenka väliin olisi määrä mättää huevos rancheros-sekamelskaa smetanan ja juustoraasteen seuraksi. Tässä postauksessa saatte siis kahden meksikolaisen herkun ohjeen minun kätösistäni väännettynä.



Huevos Rancheros:

- 150g jauhelihaa (nauta)
- 50g chorizoa tai muuta mausteista makkaraa siivuina
- 1 pieni punasipuli
- 1-2 kynttä valkosipulia
- 1 tl savupaprikajauhetta
- tacomaustetta maun mukaan
- tuoretta tai kuivattua chiliä jälleen oman maun mukaan
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- luraus hunajaa tai agavesiirappia
- puolikas keltainen paprika 
- 3 kananmunaa

- Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki pannulla, lisää jauheliha ja chorizo. Ruskista jauheliha.
- Ripsauttele joukkoon mausteet ja tomaattimurska.
- Pilko paprika ja lisää pannulle agavesiirapin kanssa.
- Tee kastikkeeseen kolme aukkoa ja tipauta jokaiseen kananmuna.
- Kypsennä niin kauan, kunnes munat ovat omaan makuusi sopivan kypsiä.
- Tarjoile tortillalättyjen, smetanan, juustoraasteen sekä avokadojen kanssa.




Quesadillat:

- Tortillalättyjä 4kpl
- Reilusti juustoraastetta


Avokado-Chorizotäyte:

- 1 avokado
- chorizo-makkaraa pilkottuna
- korianterisilppua
- chilirenkaita tai jalopenoja
- 2 tl limemehua
- pippuria
- ripaus suolaa
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna


Kana-Paprikatäyte:

- ½ keltainen paprika pilkottuna
- n. 100g kanasuikaleita paistettuna
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna
- 3 kirsikkatomaattia pilkottuina ja siemenet poistettuina
(- chorizo-makkaraa pilkottuna)
- chilirenkaita tai jalopenoja
- ½ tl paprikajauhetta
- ripaus suolaa


- Sekoita kaikki täytteiden ainekset keskenään kulhoissa, tarkista kummankin täytteen maku.
- Levitä tortillalätyt uunipellille ja ripottele reilusti juustoraastetta kahden lätyn päälle.
- Lusikoi nyt täytettä kummankin lettusen päälle ja ripota täytteiden päälle vielä juustoraastetta.
- Paina nyt "tyhjät" tortillaletut kansiksi kummankin täytekasan päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 5-10 minuuttia.
- Leikkaa kumpainenkin neljään osaan ja tarjoa mieluusti heti.
- Lisänä voit tarjota smetanaa, ranskankermaa tai muuta dippiä.


4 kommenttia:

  1. Uijui, näyttää taas ihan törkeen hyvältä! Ja mitkä värit! En malta odottaa, että lihaton lokakuu loppuu, jotta pääsen laittamaan tortillabileet pystyyn! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos taas hirmuisesti! :--D No mutta hei, eihän sun tarvitse odottaa jos teet täytteen soijarouheesta tai soijasuikaleista? ;--)

      Poista
  2. Mullakin pitäisi olla ystäviä, jotka osais tehdä tällästä kaikkea. Plussaahan olisi itse osata tehdä ruokaa, mutta mä oon yksinkertaisesti kirous keittiössä. :---D Ihanan näköistä tosiaan <3 Tuli taas nälkä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Elisa, mennyt aivan sinun kommenttisi ohi! :c Ruokahan on aina hyvää, jos sen pitää sellaisena kun itse tykkää! C: ja äkkiäkös sitä oppii kun vähän keittiössä pyörii, enkä usko että mikään kirous olet :--) Kokeile ihmeessä, nämä minunkin ohjeet on loppujenlopuksi aika simppeleitä ;--)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...