>

keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Rommi-Luumupullat


Pullia, pullia, ihanaisia pullia! Mikäs olisikaan sen parempaa, kuin pullantuoksuinen koti - no ei varmaan mikkään! Mammalla oli tapana tehdä näitä rommilla maustettuja luumupullia aina talvipakkasilla, mutta minun on tehnyt näitä mieli jo ties kuinka kauan, joten en jaksanut odotella mittarin vajoamista pakkaslukemiin. Säädin ohjetta hieman oman makuni mukaan ja hyviähän näistä tuli. :---)

Rommi-Luumupullat:

(24 kpl)

- paperisia pulla- tai viinerivuokia
- 1 muna voiteluun
- päälle tomusokeria

- 9-10dl jauhoja
- 3 dl maitoa
- 2 pss kuivahiivaa
- 2 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 175g voita tai margariinia

Täyte:
- 100g voita
- 125g tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl vaniljajauhetta tai -uutetta
- 1 dl luumumarmeladia ( laita enemmän jos täyte tuntuu liian löysältä)
- 3 rkl rommia


- Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi.
- Lämmitä maito.
- Yhdistä maito ja munaseos ja lisää sekaan suola ja kuivahiiva.
- Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa.
- Sulata voi ja lisää se taikinaan vasta loppuvaiheessa.
- Taikina saa jäädä melko notkeaksi, mutta kuitenkin niin, ettei se tarraa kovasti käsiin kiinni.
- Kohota liian alla puolisen tuntia.
- Kaulitse taikina suorakaiteeksi jauhotetulla alustalla.
- Aloita täytteen valmistaminen sulattamalla voi ja sekoittamalla siihen tomusokeri. Anna jäähtyä hetki.
- Lurauta sekaan myös rommi ja luumumarmeladi.
- Mausta vielä vaniljasokerilla ja -jauheella.
- Lisää tarvittaessa marmeladia, jos täyte on liian vetelää.
- Levitä täytettä pullataikinalevyn päälle ja rullaa levy.
- Leikkaa rullasta kiekkoja ja venytä ne nauhamaisiksi.
- Kieritä nyt taikinaa ja kiedo se solmuksi.
- Aseta pullasolmut paperisiin pullavuokiin ja kohota puolisen tuntia.
- Voitele kohonneet pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 10-14 minuuttia hieman pullien koosta ja uunista riippuen.


4 kommenttia:

  1. Mä leivon pullaa silloin tällöin ja sitä on myös pakasteessa vierasvarana.Tytär tykkää voisilmäpullista erityisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve Aikku! :) Pulla on kyllä sellaista kotoista tarjottavaa ja siinä on onneksi aika hankala epäonnistua.

      Poista
  2. Vautsi! En olekaan aiemmin törmännyt rommilla maustettuihin pulliin, mutta ovat varmasti makoisia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Paha Kakku! :) Suosittelen kyllä kokeilemaan näitä pullia, rommi ja luumu ovat yllättävän hyvä yhdistelmä pehmeän pullataikinan kanssa! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...