>

maanantai 18. marraskuuta 2013

Cottage Pie


Elikkä siis melkeimpä sama asia, kuin jauheliha-perunasoselaatikko, mutta enemmän ehkä brittiläisittäin.
Koska miekkoseni tykkää kovasti tästä ruuasta, ajattelin teillekin jakaa ohjeen.
Psssst, saat tehtyä tästä Shepherd's Pie:n käyttämällä lampaan/karitsan jauhelihaa.



Cottage Pie:

(suureen uunivuokaan)


- 2 kiloa perunoita keitettynä
- maitoa ja kermaa muusin notkistamiseen
- suolaa
- voita
- 2 dl juustoraastetta (esim emmentalia)

- 800g naudan jauhelihaa
- 2-3 porkkanaa raastettuna
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 purkki paseerattua tomaattia
- 2 rkl ketsuppia
- pätkä tuoretta chiliä tai luraus Texas Pete-soossia
- pippuria
- suolaa
(- 1 dl kuivattuja tatteja tai yksi purkki herkkusieniä pilkottuna)
(- 1 varsisellerin varsi)
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl vettä



- Valmista ensin perunamuussi, jätä se hieman löysäksi.
- Sekoita muussin sekaan juustoraaste.
- Aloita jauhelihakastikkeen valmistus ruskistamalla jauheliha.
- Lisää pannulle sipuli, valkosipuli, chili ja porkkanaraaste.
- Ripsauta pälle suolaa ja pippuria. (..lisää nyt sienet)
- Mittaa jauhelihan joukkoon jauhot sekoittaen.
- Lisää nyt paseerattu tomaatti, vesi ja ketsuppi. Sekoittele hiljalleen.
- Mausta vielä timjamilla ja extraripauksella suolaa ja pippuria, jos on tarvis.
- Anna kastikkeen hautua hetki.

- Kaada jauhelihakastike uunivuuan pohjalle.
- Levitä päälle perunamuussi.
- Koristele haarukan avulla pinta kauniiksi.
- Paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia hieman uunista riippuen.


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/5807481/?claim=qwx73n4myp9">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...