>

perjantai 4. lokakuuta 2013

Korvapuustit


Maukasta Korvapuustipäivää kaikille! :---)
Tämä postaus tuskin tarvitsee sen isompia selityksiä.


Korvapuustit:


- 5dl maitoa
- 175g voita
- 2 pss kuivahiivaa
(tai 1 paketti tuorehiivaa)
- 1,5 tl suolaa
- 2 dl sokeria
- 12 - 14 dl vehnäjauhoja
- 2 munaa
- 1 rkl kardemummaa


- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää lämmin maito vaahtoon.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää puolet kuivista aineista vaahdon sekaan sekoittaen.
- Lisää nyt toinen puolikas jauhoseoksesta ja sekoita hyvin.
- Lurauta nyt sekaan voisula ja vaivaa taikinaa hetki.
- Kohota taikinaa liinan alla kaksikertaiseksi, eli noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina puoliksi ja kauli toinen puolikas jauhotetulla alustalla levyksi.
- Täytä ja rullaa ensin toinen taikinan puolikas ja sitten vasta toinen.


Täyte:

- 100g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl kanelia

Voiteluun 1 muna ja päälle raesokeria tai mahtelirouhetta

- Sivele puolet voista taikinalevyn päälle.
- Ripottele seuraavaksi puolet sokerista ja kanelista.
- Rullaa taikina melko jämäkälle rullalle,
 jätä kuitenkin saumakohta alapuolelle.
- Leikkaa rullat kolmikulmaisiksi paloiksi viistottain terävällä veitsellä.
- Asettele palat kapeampi pää pystyynpäin ja 
paina sormella kapeaa kohtaa puustin sisäänpäin,
 näin leikkauspinnat tulevat paremmin näkyviin.
- Kohota puusteja liinan alla noin 30 minuuttia.
- Voitele kevyesti kananmunalla ja 
ripottele päälle raesokeri tai mahtelirouhe.
- Paista 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...