>

maanantai 26. elokuuta 2013

Pannukakkuja suklaahipuilla


Kuva varmaan kertoo aika paljon...
Olin melko otettu tänään keittiöön mennessäni,
kun miekkonen oli värkännyt läjän pannukakkuja lautaselle
- ja jo vain olivatten hyviä! :---)



Taikina:


- 3 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
- 4 dl piimää
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 3½ dl jauhoja
- 1 rkl sokeria
- n. 3 rkl sulatettua voita
- n. 1 dl rouhittua suklaata (enemmänkin voi laittaa)




- Vatkaa keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaisten sekaan piimä ja ruokasooda.
- Siivilöi kuivat aineet taikinan sekaan vähitellen samalla sekoittaen.
- Lisää sulanut voi ja sekoita hyvin.
- Vatkaa kananmunan valkuaiset toisessa kulhossa jähmeäksi vaahdoksi.
- Kääntele valkuaisvaahto taikinan sekaan varoen.
- Anna taikinan levähtää noin 20 minuuttia, ennen pannukakkujen paistamista.
- Lurauta taikinaa kuumalle pannulle noin desin verran ja käännä pannukakku, kun taikinan pinnalle ilmestyy useita pieniä kuplia.
- Jatka niin kauan, kunnes taikina loppuu.
- Syöpöttele vaikkapa jäätelön, vaahterasiirapin, voisulan tai marjojen kanssa.




*Vinkki keltuaisten ja valkuaisten erotteluun:

Tarvitset kaksi astiaa, kananmunia (mieluiten hetken jääkaapissa olleita), sekä tyhjän muovipullon.

- Riko muna kulhoon.
- Kierrä pullosta korkki irti ja purista pullon keskiosaa.
- Aseta pullon suu keltuaisen päälle niin, että pullon suu osuu keltuaisen pintaan.
- Hellitä puristus pullosta ja keltuaisen pitäisi nyt olla pullon sisällä. 
TADAA! :---D
- Kallista pulloa toisen kulhon yllä ja purista pulloa saadaksesi keltuaisen pullahtamaan kulhon pohjalle.
- Erottele nyt loputkin keltuaiset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...