>

torstai 26. huhtikuuta 2018

Lime Curdilla Täytetyt Munkit




Hyvää päivää, olisko teillä hetki aikaa jutella vapun tarjottavista?
Heräilin eräänä aamuna siihen, että miehentekeleeni puoliunessa maiskutti suutaan ja sanoi nähneensä unta ihanista limetäytteisistä munkeista. "Ne vois olla aika hyviä!"
No totta turiset kuomaseni!
Normaalisti munkit täytetään hillolla, mutta nämä munkin onkin täytetty lime curdilla, eli eräänlaisella kirpeänmakealla tahnalla, johon tulee myös voita ja kananmunia.
Voihan kevät ja paukkuserpentiini - nämä ovat muuten todella hyviä!



Lime Curdilla Täytetyt Munkit:


Munkkitaikina:

- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- ½ rkl psylliumjauhetta, halutessasi
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ rkl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- n.6,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 75 g pehmeää margariinia tai voita


Paistamiseen:
- n. 1 l auringonkukkaöljyä 


Päälle:
- (erikois)hienoa sokeria


Lime curd:
- 4 luomulaatuista limeä
- 4 dl Dansukker Tomusokeria
- 2 kananmunaa
- 75 g voita tai margariinia
- hieman vihreää elintarvikeväriä, jos haluat.




- Jos käytössäsi on yleiskone, tee taikina sillä.
- Lämmitä maito haaleaksi ja lisää hiiva ja psylliumjauhe sekaan.
- Anna seoksen turvota 10 minuuttia.
- Sekoita sokeri, kananmunat, kardemumma ja suola maitoon.
- Lisää noin puolet jauhoista ja anna koneen käydä noin seitsemisen minuuttia.
- Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot.
- Anna koneen vaivata taikinaa, kunnes se on pehmeän kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
- Anna taikinan kohota puoli tuntia.
- Valmista sillä aikaa curdi jäähtymään.
- Raasta pestyistä limeistä kuoret.
- Halkaise limet ja purista puolikkaista mehut (n.1 dl).
- Sekoita kattilassa tomusokeri, limemehu, kuoriraaste ja munat.
- Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee.
- Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
- Sekoita sileäksi ja kaada puhtaisiin purkkeihin.
- Lime curd säilyy jääkaapissa 2–3 viikkoa.
- Kaada munkkitaikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa jauhotetuin käsin tasaiseksi.
- Jaa taikina tasakokoisiksi paloiksi ja pyörittele pulliksi. (Gluteenittomista jauhoista tehty taikina tarttuu helposti leivinalustaan, joten pullat on kätevintä pyöritellä käsien välissä.)
- Anna pullien kohota peitettynä ainakin 20 minuuttia.
- Kuumenna öljy korkeareunaisessa teräskattilassa noin 170–180-asteiseksi.
- Kypsennä 2-3 munkkia kerrallaan öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
- Nosta munkit hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja kääntele ne lämpiminä sokerissa.
- Täytä munkit täytetyllaa ja pursotinpussia apunakäyttäen vielä kun munkit ovat lämpimiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...