>

sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Ihana Inkiväärikakku (Gluteeniton)

 


Sain syksyllä syntymäpäivälahjaksi eräältä ystävältäni aivan taivaallisen ihanan kakkuvuuan.
Rakastan erilaisia kahvikakkuvuokia, tai torvikakkuvuokia - kuinka vaan.
Kiitos, Suvi, että innostit silläkin keinolla minua taas leipomaan.

Jokin tovi sen jälkeen olin hieman tukkoinen (ei koronaa, älkää huoliko) ja yleensä silloin minun alkaa tehdä mieli inkivääriä. En tiedä miksi, mutta näin on.
Flunssa-aivot kyhäilivät kasaan suunnitelman uuden mahtavan kakkuvuuan käyttämisestä ja inkiväärin tähän reseptiin yhdistämisestä. Näin syntyi Ihana Inkiväärikakku.

Pst, minusta on jossain tässä vuosien varrella tullut ihan salaa kahvikakkujen ystävä.
Onko kenellekään muulle käynyt samoin?


Ihana Inkiväärikakku (Gluteeniton):


-4 munaa
-3 dl sokeria
-150 g margariinia
-1½ dl kuohukermaa
-2 tl jauhettua inkivääriä
-1 tl kardemummaa
-1 tl soodaa
-4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- n. ½ dl sokeroituja inkivääripaloja pieneksi pilkottuna
(voit myös vähentää sattumien määrää, jos et halua kovin inkivääristä makua)

+lisäksi gluteenittomia korppujauhoja sekä margariinia tai vuokaspraytä




-Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.
-Sulata margariini mikrossa ja jätä jäähtymään hetkeksi.
-Voitele n.2 litran vetoinen rengaskakkuvuoka margariinilla/vuokasprayllä.
- Jauhota vuoka gluteenittomilla korppujauhoilla.
-Vatkaa munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi.
- Vaahdon tulisi olla vaaleaa, eikä siinä tunnu enää sokerikiteitä.
-Sekoita kuivat aineet keskenään.
-Ota kerma ja sulatettu margariini valmiiksi lähettyville.
-Lisää kananmuna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita, margariinisulaa ja kermaa.
-Vatkaa kokoajan kevyesti.
- Lisää pilkottujen inkiväärien joukkoon hieman gluteenitonta jauhoseosta.
- Lisää inkiväärit taikinaan.
- Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä liikaa vatkaamista.
-Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta lusikalla tai nuolijalla.
-Paista kakkua uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia.
-Kokeile kakun kypsyyttä tikulla tai veitsellä.
-Kypsästä kakusta ei jää taikinaa tikkuun ja se irtoaa hieman vuuan reunoilta.
-Anna kakun vetäytyä vuoassa noin 10 minuuttia.
 -Kumoa valmis kakku ritilän päälle jäähtymään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...