>

sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Chorizopiirakka (Gluteeniton)

 



Näin päästiin jälleen tammikuuhun!
Vaikkei kauheasti vieraita nyt käykään, voi vaikkapa omaksi iloksi leipoa päiväkahville kaikenlaista.
Suolaiset piirakat ovat siitä mukavia, että niihin voi upottaa lähes mitä vain - tähänkin piirakkaan menivät uudelta vuodelta jääneet chorizot, oliivit ja juustojämät, sekä tortilloista kevätsipulia, paprikaa ja tomaattia.
Ei vaadi kuin hetken hääräämisen keittiössä ja piirakka onkin jo uunissa.


Chorizopiirakka (Gluteeniton):

Pohja:

- 110g voita
- 2-3 dl gluteenitonta tummaa jauhoseosta
- 2 rkl vettä
- 1 dl juustoraastetta
- ripaus suolaa



Täyte:

- n.100g chorizo-makkaraa pilkottuna
- muutamia oliiveja rinkuloina
- ½ suippopaprika pilkottuna
- muutamia kirsikkatomaatteja pilkottuna
- 1 kevätsipulin varsi
- pippuria + suolaa maun mukaan
- hieman chilihiutaleita
- 1 tl kuivattuja yrttejä (esim basilika, oregano..)
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- juustoraastetta



- Nypi huoneenlämpöinen, pehmeä voi jauhojen joukkoon.
- Lisää tilkka vettä, suola ja juustoraaste.
- Sekoita taikinaksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuoratun/hyvin voidellun piirakkavuuan pohjalle.
- Ripottele täytteen chorizot, oliivit, paprikat, tomaatit ja kevätsipulit piirakkapohjan päälle.
- Sekoita kulhossa keskenään kerma, mausteet ja munat.
- Kaada kermaseos piirakan päälle.
- Kuorruta juustoraastella.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia.
- Anna piirakan hetki jäähtyä ennen leikkaamista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...