Näitten sämpylöitten perään tulikin jo muutamia kyselyitä, ja tässä olisikin nyt niihin ohje.
Ihanan meheviä ja pehmeitä sämpylöitä gluteenittomasti!
Luonnollisesti nämä ovat parhaimmillaan juurikin tuoreina.
Pehmoiset Kaura-Porkkanasämpylät:
- 5 dl piimää
- 30g tuorehiivaa
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 1,5 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa tai maun mukaan
- 2 rkl psylliumia
- 3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja (omissani käytin Myllärin kaurajauhoa)
- 2 dl hienoa riisijauhoa
- 2 suurta porkkanaa raasteena
- 2 suurta porkkanaa raasteena
- Lämmitä piimä mikrossa noin kädenlämpöiseksi.
- Murenna hiiva piimän joukkoon ja lisää myös psyllium.
- Anna hetki tekeytyä.
- Lisää joukkoon öljy, hunaja, kaurahiutaleet ja suola.
- Anna taikinan turvota viitisen minuuttia.
- Lisää jauhot ja sekoita taikinaa voimakkaasti esimerkiksi sähkövatkaimella. (Muista taikinakoukut!)
- Lisää viimeisenä porkkanaraaste taikinaan.
- Lisää viimeisenä porkkanaraaste taikinaan.
- Jauhota pöydän pintaa hieman esimerkiksi riisijauhoilla.
- Kumoa taikina pöydälle.
- Muotoile taikina pitkulaiseksi ja jaa se 10-12 osaan.
- Nostele palaset leivinpaperin päälle uunipellille.
- Kohota sämpylöitä 45 minuuttia.
- Paista 225-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti