>

tiistai 17. huhtikuuta 2018

Herkkubuffet kaikille-kirja & Kurkkutoastit




Sähköpostiini kilahtelee aina aika ajoin tiedotteita kirjauutuuksista, ja monesti hyviä kirjoja siellä tulossa onkin, mutta melko harvoin kuitenkaan sellaisia joista viitsisin arvostelukappaletta haalia itselleni.
MUTTA, nyt kävi sellainen juttu että silmiini osui sähköpostimerestä kaksi kirjaa, jotka halusin enemmän kuin mielelläni katsastaa - tässä niistä ensimmäinen. Kiitos vain kovasti Otava/Moreeni kirjan lähetyksestä.

Kati Koskisen Pink Lemonin parhaat - Herkkubuffet kaikille tulee varmasti tarpeeseen niille, joiden tulisi keksiä tarjottavaa erityisruokavaliota noudattaville vieraille erilaisiin juhliin.
Kati Koskinen on muuten lohjalaisen Pink Lemon -konditorian omistaja ja leipuri-kondiittori, joka tuli tunnetuksi TV:n Suomen paras leipomo -kilpailusta, jos mietitte että mistä mahtaa olla nimi tuttu.

Tässä kirjassa otetaan huomioon vegaaninen, gluteeniton, maidoton, laktoositon sekä FODMAP-ruokavalio! Eli aika laajalla skaalalla mennään.
Tämä jälkimmäinen on itse noudattamani ruokavalio terveydellisistä syistä, joten mielenkiintoni tätä opusta kohtaa heräsi todella viimeistään tämän seikan hoksattuani.

Oletteko tekin sellaisia, että ensin selaatte kirjan läpi, katsotte kuvat ja yleisilmeen ja vasta sen jälkeen alatte alusta saakka lukemaan tarkemmin sisältöä? Noh, minä olen ainakin sellainen.
Ensiselauksella kirja näyttää todella selkeältä, eri ruokavaliot on merkitty hyvin sekä ohjeet ovat mukavanoloisia ja suhteellisen yksinkertaisia toteuttaa, joten ohjeiden vaikeutta ei minusta tarvitse kenenkään jännittää.

Reseptit on jaettu mukavasti erilaisten teemojen mukaisesti, joten ideoiden etsiminen tiettyyn juhlaan on tämän opuksen kanssa helppoa ja jouhevaa. Laita tämä hankintalistallesi, jos itse tai joku lähipiirissäsi noudattaa jotakin näistä ruokavalioista ja haluat heitä ilahduttaa seuraavissa juhlissasi ihanilla tarjottavilla!



Kirjan lukuhetkeen valmistinkin kirjan ohjeen mukaan näitä Kurkkutoasteja Afternoon Tea-osiosta.



Kurkkutoastit Herkkubuffet kaikille -kirjan mukaan:

- leipää, joko valmista tai kirjan sivun 16 tai 17 ohjeen mukaan. (gluteeniton)
- 200g tuorejuustoa
- 1 kurkku
- ripaus suolaa
-pippuria myllystä
- ½ tl valkosipulijauhetta (FODMAP-ruokavaliosta tämä jätetään pois)
- 1 tl Provencen yrttisekoitusta

- Valmista leipä joko kirjan ohjeiden mukaan, tai leikkaa siivuja valmiista leivästä.
- Raasta kurkku ja valuta siivilässä; voit painella raastetta nopeuttaaksesi nesteen irtoamista.
- Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Levitä leikkuulaudalle kymmenen viipaletta leipää.
- Levitä kurkkuseos tasaisesti viipaleille ja paina jokaisen päälle toinen viipale.
- Leikkaa reunat pois ja puolita leivät kolmioiksi.
- Kääri leivät halutessasi paperiin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...