Oikein ihanaa pääsiäistä, kaikesta huolimatta!
Itsestä ainakin on tuntunut toisaalta ahdistavalta kaikki nämä rajoitukset ja pelko siitä sairastuuko itse, tai sairastuttaako vaikkapa tietämättään muita kauppareissulla. Hui.
Toisaalta taas on ollut mukavaa leipoa ja kehitellä kaikenlaisia reseptejä, kun ei ole voinut mihinkään lähteä.
Tätä tilannetta ja pääsiäistä piristämään tein pieniä pirteitä makupaloja, Sitruuna-Marenkitorttuja, jotka voit tehdä sekä gluteenittomasti että "normaalisti" vain vaihtamalla muruseoksen keksit mieleisiisi.
Pienet Sitruuna-Marenkitortut (Gluteeniton):
Pohjiin:
- 200g gluteenittomia keksejä
(esim. 100% kaurakeksit, gluteenittomat digestivet)
(esim. 100% kaurakeksit, gluteenittomat digestivet)
- 90g voita
Täytteeseen:
- 1 purkki kondensoitua maitoa
- 1 ison sitruunan raastettu kuori sekä mehu
- ½ tl vaniljatahnaa tai -siemeniä
- 1 muna + 2 keltuaista
Marenki:
- 2 valkuaista
- 1 dl sokeria
- Murskaa keksit hienoksi joko käsin tai monitoimikoneessa.
- Sulata voi ja sekoita keksimurun kanssa.
- Öljyä/voitele 10 muffinssipellin koloa ja painele keksiseosta kolojen pohjalle ja reunoille.
- Paista pohjia 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Jos käy niin, että pohjat kuohuvat ja menettävät muotonsa uunissa, voit hieman muotoilla niitä lusikalla takaisin siistimmäksi.
- Sekoita kulhossa keskenään täytteen ainekset.
- Jaa täyte pohjien päälle.
- Paista torttuja vielä 12 minuuttia.
- Anna torttujen jäähtyä ennen koristelua.
- Vatkaa valkuaisia ja sokeria vesihauteen päällä kulhossa, kunnes marenki on noin 65-asteista.
- Ota kulho syrjään ja jatka vatkaamista kunnes marenki on sopivan jämäkkää ja kiiltävää.
- Pursota marenkia torttujen päällä ja tohota halutessasi marenkiin kaunis karamellisoitu pinta kaasupolttimella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti