>

torstai 7. marraskuuta 2013

Possua chili-maapähkinävoikastikkeessa


Ulkona oli mukavan kirpakka keli käydä hieman koiran kanssa kävelemässä ja sen jälkeen teki mieli jotakin mieltä, sekä massua lämmittävää ruokaa.
Testasin tätä kastiketta jo viime viikolla tofun kanssa ja se sopi siihenkin mainiosti, mutta tänään päätin testata sitä lihan kanssa.


Chili-maapähkinävoikastike:

- 3 rkl maapähkinävoita
- 1-2 rkl soijakastiketta (mieluiten makeaa)
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 rkl siirappia
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl Texas Pete -kastiketta (tai muuta chilisoossia)
- 2 tl sokeria
- 1 tl paprikajauhetta
- noin 4-5cm pala chiliä silputtuna pieneksi 
(enemmänkin voit laittaa, jos haluat tulisempaa)
- ripaus suolaa (jos käytät makeaa soijakastiketta)
- n. ½ dl öljyä


- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa keskenään.
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.
- Jos haluat kastikkeesta vielä löysempää, lurauta hieman vettä sekaan ja sekoita.



Lisäksi:


- n. 400g rypsipossun suikaleita
- riisiä tai nuudeleita


- Paista suikaleet kypsiksi pannulla ja lisää sekaan kastike - anna lämmetä levyllä hetki.
- Keitä seuraksi riisiä tai nuudeleita.




Helppoa ja hyvvää!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Haha, suosittelen kyllä kokeilemaan, jos yhtään tekee mieli jonkunlaista vaihtelua ihan perus arkiruokaan :---D Eilen taas tapani mukaan kaupassa kiertelin nälkäisenä ja rupesi tekemään tätä mieli, kunnes tajusin että olinkin jo suunnitellut tälle päivälle kana-caesarleipiä ja ohrattoa...pitää siis tehdä tätä taas joskus toiste. :---P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...